ΤΟΠΙΚΑ

«Εφυγε» ο μακροβιότερος παντοπώλης

εφυγε-ο-μακροβιότερος-παντοπώλης-866502

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στον Βόλο ο θάνατος του Τηλέμαχου Ψάρρα, που απεβίωσε σε ηλικία 107 χρόνων και ήταν ο μακροβιότερος κάτοικος αυτής της πόλης, παντοπώλης χρόνια στην περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου, που ευτύχησε να δει παιδιά, εγγόνια και δισέγγονο.

Ο εκλιπών διέγραψε μία πολύ πετυχημένη επαγγελματική πορεία, ενώ μέχρι το τέλος της ζωής του είχε διαύγεια πνεύματος. Αγαπούσε τη ζωή και ρουφούσε κάθε δευτερόλεπτο. Αποτέλεσε πρότυπο επαγγελματία και καλού οικογενειάρχη. Όλοι τον θυμούνται με αγάπη και σεβασμό, καθώς η κάθε του κουβέντα ήταν μία συμβουλή πατρική. Και της έδινε απλόχερα, με αποτέλεσμα να έχει κερδίσει την εκτίμηση όλων όσοι τον γνώριζαν.

Γεννήθηκε στον Μεσηνικόλα Καρδίτσας, όμως, από πολύ μικρή ηλικία έφυγε από το χωριό του και ήρθε στον Βόλο για μία καλύτερη ζωή. Αρχικά δούλευε ως σερβιτόρος. Ήταν πολύ εργατικός. Ήθελε να προοδεύσει στη ζωή του. Εκανε οικονομίες. Μέχρι που κατάφερε να ανοίξει αρχικά ένα μικρό μπακάλικο στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Οι δουλειές πήγαιναν πολύ καλά και αποφάσισε να επεκταθεί. Συνεταιρίστηκε με έναν φίλο του και μαζί άνοιξαν σούπερ μάρκετ στη συμβολή των οδών Κασσαβέτη με Αλεξάνδρας, το οποίο πουλούσε και του «πουλιού το γάλα…».

Μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε ο Τηλέμαχος Ψάρρας, πήγαινε πρώτος στη δουλειά του και έφευγε τελευταίος. Αγαπούσε αυτό που έκανε και ήθελε πάντα να προοδεύει, για να μπορεί έτσι να βοηθήσει την οικογένειά του.

Αξιώθηκε να δει πολύ καλά αποκατεστημένα τα δύο του παιδιά, τον Χρήστο που είναι μαθηματικός και τη Μαρία, συνταξιούχο εφοριακό.

Πριν από λίγα χρόνια έχασε τη σύζυγό του, η οποία απεβίωσε σε ηλικία 96 χρόνων.

Μιλώντας συγκινημένη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κόρη του Μαρία, επισήμανε ότι το μυστικό της μακροζωίας για τον πατέρα της ήταν ένα: απέφευγε τις καταχρήσεις. Δεν κάπνιζε, δεν έπινε, ήταν λιτοδίαιτος και του άρεσε να περπατάει. Ήταν ένας κοινωνικός άνθρωπος, μέσα σε όλα. Μέχρι τελευταία στιγμή μιλούσε με τα παιδιά του και τα εγγόνια του και εξιστορούσε ιστορίες από την 107χρονη ζωή του.

Πριν από δύο μήνες υπέστη κάταγμα ισχίου. Αυτό τον κατέβαλε σωματικά. Χθες άφησε την τελευταία του πνοή. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι από τον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Βόλο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου