ΤΟΠΙΚΑ

Δικαστική δικαίωση φυσικοθεραπευτών

δικαστική-δικαίωση-φυσικοθεραπευτών-865783

Δυο νέες δικαστικές αποφάσεις δικαίωσαν τους φυσικοθεραπευτές δημόσιων νοσοκομείων για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Ετσι, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών ζητεί να χορηγηθεί άμεσα το επίδομα στους περίπου 600 φυσικοθεραπευτές όλων των δημόσιων δομών υγείας, συμπεριλαμβανομένου και του Νοσοκομείου Βόλου.

Η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών αναμένεται να κοινοποιηθεί στους άμεσα ενδιαφερόμενους στο Αχιλλοπούλειο.

Η δικαιοσύνη δικαίωσε τους φυσικοθεραπευτές μεγάλου Νοσοκομείου της Αττικής, κάνοντας δεκτή την αγωγή τους για την αναδρομική και νομιμότοκη διεκδίκηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Το ίδιο έπραξε το Διοικητικό Εφετείο της Θεσσαλονίκης κάνοντας δεκτή την αγωγή των φυσικοθεραπευτών μεγάλου νοσοκομείου της περιφέρειας.

Τα δικαστήρια δέχτηκαν ότι, η απασχόληση των φυσικοθεραπευτών στα νοσοκομεία συνεπάγεται την έκθεσή τους στους ίδιους υγειονομικούς κινδύνους με τους υπαλλήλους της νοσηλευτικής υπηρεσίας, των εργαστηρίων και λοιπών υπηρεσιών, οι υπάλληλοι των οποίων είναι δικαιούχοι του ένδικου επιδόματος. Δηλαδή, πρέπει να εφαρμοστεί η ευνοϊκή διάταξη του άρθρου 15 παρ. 1 του ν. 4024/2011 και ως προς τους φυσικοθεραπευτές και να χορηγηθεί σε αυτούς η παροχή ύψους 150 ευρώ μηνιαίως, για το ένδικο χρονικό διάστημα των προηγούμενων 24 μηνών.

«Οι δικαστικές αποφάσεις αυτές αποτελούν μια ακόμη επιβεβαίωση του δίκαιου χαρακτήρα του πάγιου αιτήματος του πανελλήνιου συλλόγου περί της ανάγκης νομοθετικής καθιέρωσης της καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους φυσικοθεραπευτές των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών υγείας», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου