ΤΟΠΙΚΑ

Στην Τουρκία το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας

στην-τουρκία-το-4ο-νηπιαγωγείο-ν-ιωνίας-865650

Η έκτη και τελευταία κινητικότητα των συνεργατών εκπαιδευτικών στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus ολοκληρώθηκε στην Τουρκία.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, μεταξύ των οποίων η Αποστολία Μπέκα από το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας.

Η υποδοχή των εκπαιδευτικών στο Nevsehir της Τουρκίας έγινε με παραδοσιακά εδέσματα και μουσικές. Οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν μικρά χωριά με πάρκα, μουσεία, κάστρα, κολέγια και σχολεία όλων των βαθμίδων και συζήτησαν με τους διευθυντές για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων τους στην Τουρκία, παρά το γεγονός ότι τα σχολεία και εκεί είναι κλειστά.

Παρακολουθήσανε εργαστήριο με κεραμικά αντικείμενα και είδανε παράσταση με δερβίσηδες. Χορέψανε παραδοσιακούς χορούς σε τραπέζι που προσέφερε ο δήμαρχος της πόλης Nar. Επισκεφτήκανε δημάρχους και διευθυντές εκπαίδευσης και όλοι τόνισαν πόσο σημαντικό είναι να σεβόμαστε την κουλτούρα του κάθε λαού άσχετα με τις πολιτικές εξελίξεις. Επισκεφτήκανε και παλιές παραδοσιακές πόλεις Uchisar, Goreme, Urgup. Ξεναγήθηκαν στα πιο σημαντικά μνημεία της περιοχής, ειδικά τα μέρη όπου υπήρχε έντονο το ελληνικό στοιχείο με χριστιανικές εκκλησίες, αγιογραφίες αγίων και υπόγειες πόλεις. Την τελευταία ημέρα ο διευθυντής του σχολείου που τους φιλοξενούσε τους έδωσε τις βεβαιώσεις συμμετοχής τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου