ΤΟΠΙΚΑ

Στα όριά του το Κοινωνικό Παντοπωλείο

στα-όριά-του-το-κοινωνικό-παντοπωλείο-865579

Ισως το πιο δύσκολο, από συστάσεώς του, καλοκαίρι διανύει φέτος το Κοινωνικό Παντοπωλείο Βόλου, το οποίο λειτουργεί στο όριο εξυπηρέτησης 200 οικογενειών, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Προηγούμενα καλοκαίρια ο αριθμός των ωφελούμενων μειωνόταν αισθητά, αφού η εποχιακή εργασία έδινε μία ανάσα σε οικονομικά «χτυπημένους» πολίτες. Φέτος, η ακρίβεια της καθημερινότητας δεν αφήνει περιθώρια…

Συνήθως, τους καλοκαιρινούς μήνες οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου μειώνονταν αισθητά, καθώς πολλοί έβρισκαν εποχιακή απασχόληση και μπορούσαν να διαχειριστούν τα έξοδα της καθημερινότητάς τους, διακόπτοντας το πρόγραμμα. Φέτος δεν υπάρχουν διακοπές του προγράμματος από ωφελούμενους που βρήκαν εργασία. Προηγούμενα καλοκαίρια, οι ωφελούμενοι της δομής δεν ξεπερνούσαν τις 160 οικογένειες, ωστόσο φέτος εξακολουθεί να λειτουργεί στα όριά της, που σημαίνει ότι εξυπηρετεί περί τις 200 οικογένειες.

Αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν αιτήσεις σε εκκρεμότητα. Εκτιμάται όμως ότι από Σεπτέμβριο, οπότε και θα ξεκινήσει νέα περίοδος αιτήσεων, με την έναρξη των σχολείων και την αύξηση των εξόδων για τις οικογένειες, θα υπάρξουν πολλά νέα αιτήματα ένταξης, τα οποία για να ικανοποιηθούν, θα πρέπει να προκύψουν κενές θέσεις. Αυτό σημαίνει ότι για να μπουν νέοι δικαιούχοι, θα πρέπει να βγουν όσοι θα έχουν ολοκληρώσει την περίοδο ένταξής τους στο πρόγραμμα.

Κυρίως άνεργοι με παιδιά ηλικίας δημοτικού αλλά και ηλικιωμένοι που ζουν στο ενοίκιο είναι το προφίλ των σημερινών ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Πρόκειται για νοικοκύρηδες που δεν μπορούν πλέον να καλύψουν τα έξοδα της καθημερινότητας, μετά και τη μεγάλη αύξηση των λογαριασμών ενέργειας και θέρμανσης που εξακολουθούν να πληρώνουν αλλά και την ακρίβεια που επικρατεί στην καθημερινότητα.

Ανάγκες σε βασικά αγαθά

Η πληθώρα των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που κρατά τις θέσεις της δομής συμπληρωμένες, έχει δημιουργήσει ανάγκες σε βασικά αγαθά.

Την τρέχουσα περίοδο υπάρχουν ανάγκες σε μακαρόνια, όσπρια και ρύζι, αλλά και σε βρεφικές πάνες για τις οποίες είναι διαχρονικά δύσκολο να υπάρχει απόθεμα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου