ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λύγισε ο «γίγαντας»

λύγισε-ο-γίγαντας-865391

Ο Αντώνης Μάνδαλος ήταν ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές, που ανέδειξε το βολιώτικο ποδόσφαιρο. Απαντες τον λάτρεψαν με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ όταν αποσύρθηκε συνέχισε να εμπνέει ως προπονητής.

Η μεγάλη του καρδιά όμως δεν άντεξε. Το «πού ‘σαι γίγαντα» δεν θα ξανακουστεί από τα χείλη του. Ο Αντώνης Μάνδαλος έφυγε χθες αναπάντεχα από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών, σκορπίζοντας απέραντη θλίψη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Μαγνησίας, αλλά και εκτός αυτής.

Το μεγάλο του παράσημο, η αγάπη του κόσμου, θα τον συνοδεύει στα γήπεδα των ουρανών. Ο Αντώνης Μάνδαλος έκανε μία ασυνήθιστη και απρόσμενη ντρίμπλα και έφυγε από τη ζωή χθες το πρωί. Από την περασμένη Δευτέρα είχε κάνει λόγο στους στενούς του φίλους για πόνους στη μέση. Χθες το πρωί επισκέφθηκε ιδιωτικό ιατρείο, αλλά δεν άντεξε. Ο «γίγαντας» λύγισε.

Αμούστακο παιδί ακόμη είχε αφήσει τη γενέτειρά του, τον Αλίαρτο Βοιωτίας, ερχόμενος στον Βόλο για χάρη του Ολυμπιακού. Τον υπηρέτησε με ψυχή, με πάθος και ανιδιοτέλεια, είτε ως ποδοσφαιριστής, είτε ως προπονητής στον πάγκο της ομάδας. Ρέκορντμαν συμμετοχών με την ερυθρόλευκη φανέλα, με την οποία για 18 χρόνια «όργωνε» την αριστερή πλευρά, καταγράφοντας 532 ματς πρωταθλήματος σε Α’, Β’, Γ’ Εθνική και Κυπέλλου.

Οι τελευταίες στιγμές

Ο Αντώνης Μάνδαλος είχε επισκεφθεί χθες το πρωί ιδιωτικό ιατρείο, προκειμένου να εξεταστεί, αλλά στην αναμονή υπέστη ανακοπή. Αμέσως κλήθηκε πλήρωμα ασθενοφόρου, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Βόλου λίγο μετά τις 11 το πρωί, αλλά ήταν ήδη νεκρός, όταν έφτασε εκεί, αφού οι προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν προηγουμένως δεν είχαν αποτέλεσμα.

Το πρώτο επεισόδιο πάντως ο άτυχος άνδρας το υπέστη στη ΔΕΥΑΜΒ, στην οποία ήταν εργαζόμενος επί σειρά ετών και φέτος ετοίμαζε τα χαρτιά του για συνταξιοδότηση. Δεν πρόλαβε.

Κοντά του ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ. Ο «αδελφός» του Μίλτος Καλόγηρος, με τον οποίο έπαιξαν ποδόσφαιρο και εργάστηκαν μαζί, κλήθηκε να βρεθεί στο πλάι του, όταν ο «γίγαντας» δεν αισθανόταν καλά, καθώς είχε πόνο στο στήθος και ίδρωνε. Το μοιραίο είχε ήδη συμβεί.

Αμούστακο παιδί στον Βόλο

Ο Αντώνης Μάνδαλος γεννήθηκε 26/05/1961 στον Αλίαρτο Βοιωτίας και είχε έρθει από τα 19 του από τον Παναλίαρτο στον Ολυμπιακό Βόλου, περνώντας όλη του την ποδοσφαιρική ζωή σ’ αυτόν, αγωνιζόμενος ως αριστερός μπακ-χαφ, ενώ τον Δεκέμβρη του 1989 είχε βρεθεί πολύ κοντά στην ΑΕΚ, χωρίς η μεταγραφή να ολοκληρωθεί τελικά.

Ο Αντώνης Μάνδαλος, που τα τελευταία χρόνια ήταν προπονητής στις Μικτές της ΕΠΣΘ, υπηρέτησε πάρα πολλές ομάδες του τοπικού ποδοσφαίρου ως προπονητής.

Είχε δουλέψει για επτά συνολικά σεζόν στον Ολυμπιακό Βόλου, ως βοηθός προπονητή και πρώτος προπονητής από το 1996 έως το 2002. Επίσης, είχε διατελέσει προπονητής στον Αστέρα Ριζομύλου από το 2002 μέχρι το 2005, στις ομάδες του Ρήγα Φεραίου και του Θησέα Αγριάς από το 2006 μέχρι το 2010, ενώ από το 2010 μέχρι το 2012 ήταν προπονητής στην Κ19 του Ολυμπιακού Βόλου στην Α’ και Β’ Εθνική.

Από το 2015 μέχρι και σήμερα ήταν εκείνος που είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου τις Μικτές ΕΠΣΘ, τόσο την Κ15, όσο και την Κ17, και πολλοί ποδοσφαιριστές «βγήκαν» από τα χέρια του. Ξόδεψε αμέτρητες ώρες δουλειάς πλάι στα μικρά παιδιά, προκειμένου να ανοίξουν τα φτερά τους και να αγγίξουν τα όνειρά τους, όπως τα άγγιξε εκείνος ερχόμενος στον Βόλο, όπου τελικά έμελλε να αφήσει και την τελευταία του πνοή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου