ΤΟΠΙΚΑ

Η 100χρονη πορεία του Νοσοκομείου Βόλου μέσα από ένα βίντεο – ντοκιμαντέρ

η-100χρονη-πορεία-του-νοσοκομείου-βόλου-865367

Στα 100 χρόνια λειτουργίας του Νοσοκομείου Βόλου «ταξίδεψαν» με ένα βίντεο – ντοκιμαντέρ, που επιμελήθηκε ο γνωστός γιατρός Γιάννης Γ. Κωστής, που επί χρόνια υπηρέτησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας πριν ιδιωτεύσει, όσοι παρευρέθηκαν στη χθεσινή εκδήλωση, που διοργάνωσαν η Αντικαρκινική Εταιρεία Βόλου, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, η Ενωση Γιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας και το Café de Science, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας.

Το όλο σκηνικό της εκδήλωσης ήταν πράγματι εντυπωσιακό και δύσκολα μπορεί να αποτυπωθεί στο χαρτί, καθώς εκτός από το ντοκιμαντέρ για την ιστορία του Νοσοκομείου και την εξέλιξη της ιατρικής, που διήρκησε 1 ώρα και 25 λεπτά, το βίντεο «ντύθηκε» μουσικά, ενώ ακολούθησαν και θεατρικοί διάλογοι με «πρωταγωνιστές» παλιούς και νέους εργαζόμενους.

Την επιλογή της μουσικής επένδυσης, τα κείμενα και την όλη σκηνοθεσία έκανε ο ίδιος ο γιατρός Γιάννης Γ. Κωστής, ενώ στους θεατρικούς διαλόγους συμμετείχαν μαζί με τους εργαζόμενους οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Ειρήνη Σκουλή και Γιάννης Πάρνος.

«Ο σημερινός γιατρός δεν δημιουργήθηκε από το μηδέν. Οι γνώσεις του είναι επέκταση των παλιότερων γνώσεων και της εμπειρίας, που συσσωρεύτηκε πριν από αυτόν. Χωρίς αυτά δεν θα υπήρχε. Αυτή είναι η έννοια της ιστορίας. Να αναλογιζόμαστε ότι είμαστε η συνέχεια στην εναλλαγή των γενεών στην τέχνη, στην επιστήμη, στην ιατρική, στη θεραπευτική. Η θεοποίηση των εργαλείων τού σήμερα και η αλαζονεία της απόρριψης τού χθες κάνουν τη γνώση χωρίς βάσεις μετέωρη, την κάνουν να χρειάζεται αποστήθιση και έτσι εύκολα καθοδηγούμενη» επισήμανε από το βήμα της εκδήλωσης ο κ. Κωστής καταχειροκροτούμενος από το ακροατήριο, λίγο πριν ξεκινήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου