ΤΟΠΙΚΑ

Κυκλοφοριακό χάος στην Κ. Καρτάλη

κυκλοφοριακό-χάος-στην-κ-καρτάλη-865001

Ξεκίνησαν τα έργα της ΔΕΥΑΜΒ στην οδό Κ. Καρτάλη, όπου γίνεται αντικατάσταση των σωλήνων ύδρευσης, στο πλαίσιο του μεγάλου έργου αναβάθμισης του δικτύου, με στόχο η πόλη να «πίνει» πηγαίο νερό και να μειωθούν σε υψηλό ποσοστό οι βλάβες και διαρροές.

Οι εργασίες γίνονται από τη δεξιά πλευρά της οδού και έχει τοποθετηθεί η κατάλληλη σήμανση. Τα συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς, με στόχο την όσο το δυνατό πιο σύντομη ολοκλήρωση των εργασιών και την όσο το δυνατό μικρότερη όχληση της πόλης.

Όμως, παρά τις συστάσεις για αποφυγή της χρήσης της συγκεκριμένης ανόδου, μέχρι την ολοκλήρωση των έργων, ο δρόμος χρησιμοποιείται κατά κόρον από οδηγούς και δεν λείπουν τα μποτιλιαρίσματα. Οχήματα που φθάνουν στο ύψος της Γαλλίας κι ενώ κινούνται σε δύο λωρίδες, εισέρχονται σε μία, λόγω των έργων, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στη διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

Το μεγάλο έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης σε Βόλο και Ν. Ιωνία, με στόχο τη μείωση των διαρροών, τον πλήρη έλεγχο της λειτουργίας του συστήματος αλλά και την αναβάθμιση της ποσότητας και ποιότητας του παρεχόμενου νερού προς τα νοικοκυριά, βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία.

Στη Ν. Ιωνία σχεδόν ολοκληρώνεται, ενώ στον Βόλο απομένουν περί τα 20χλμ δικτύου. Βάσει των χρονοδιαγραμμάτων και της ροής των εργασιών, έως τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση των σωληνώσεων στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Κ. Καρτάλη, Ρ. Φεραίου, Φιλελλήνων και Γαλλίας.

Ετοιμάζεται η… Ερμού

Αμέσως μετά, από τέλος Ιανουαρίου δηλαδή έως και τέλος Μαρτίου και μετά από συνεννόηση που έγινε με τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου – Ν. Ιωνίας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, τα μηχανήματα μπαίνουν στην «καρδιά» της αγοράς, στην οδό Ερμού.

Συγκεκριμένα, από τέλος Ιανουαρίου οι εργασίες της ΔΕΥΑΜΒ για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης μεταφέρονται στο τμήμα της πόλης από Γκλαβάνη, Γαλλίας, Ιωλκού, Ερμού έως Ξενοφώντος και έως τη Δημητριάδος.

Ειδικά για την Ερμού, έγινε… ακτινογραφία όλης της περιοχής. Χρησιμοποιήθηκε σύγχρονο σύστημα γεωσκόπησης, μέσω του οποίου πραγματοποιήθηκε σκανάρισμα του υπεδάφους και ακολούθησε η επιλογή των σημείων των τομών. Οι τομές στην Ερμού, για να περάσουν οι νέοι αγωγοί ύδρευσης, θα γίνουν μπροστά από τις εισόδους των καταστημάτων και αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών θα υπάρχουν πεζογέφυρες, αν και πάλι τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με εξαιρετική δυσκολία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΔΕΥΑΜΒ η δυσλειτουργία για κάθε επιχείρηση, θα είναι μόνο για μία ημέρα. Τα μηχανήματα θα σκάβουν, θα περνούν τους αγωγούς και στο τέλος της ημέρας η τάφρος θα είναι μπαζωμένη. Την επόμενη ακριβώς εβδομάδα θα γίνεται και η αποκατάσταση.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου

Για το θέμα των εργασιών, χθες εξέδωσε ανακοίνωση και ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου. Όπως ενημερώνει, «μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με υπεύθυνους τις ΔΕΥΑΜΒ έγινε γνωστό ότι από την αρχή εκτέλεσης των έργων θα υπάρχει εβδομαδιαία ανακοίνωση, η οποία θα ενημερώνει για την ερχόμενη εβδομάδα σε ποια περιοχή θα υλοποιούνται έργα ύδρευσης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος από την αρχή έως την ολοκλήρωση των έργων θα ενημερώνει τα μέλη του αποστέλλοντας στα e-mail τους τις σχετικές ανακοινώσεις, ώστε τα μέλη – εμπορικά καταστήματα να λαμβάνουν γνώση και να προγραμματίζουν τις επαγγελματικές υποχρεώσεις τους. Γίνεται προσπάθεια να παραμείνουν οι προθεσμίες υλοποίησης των έργων, ώστε να μην επηρεαστεί η καταναλωτική κίνηση της πασχαλινής περιόδου».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου