ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το τελευταίο αντίο στον Αντώνη Μάνδαλο

το-τελευταίο-αντίο-στον-αντώνη-μάνδαλ-864479

Η τελευταία πράξη ενός δράματος γράφεται σήμερα στις 15.00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, εκεί που θα τελεστεί η κηδεία του μεγάλου άσου των γηπέδων, Αντώνη Μάνδαλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή απροσδόκητα προχθές Τετάρτη μετά από καρδιακή ανακοπή στα 61 του.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο ρέκορντμαν σε συμμετοχές του Ολυμπιακού Βόλου σόκαρε με τον θάνατό του όλη την ερυθρόλευκη οικογένεια και όχι μόνο, αφού ήταν αγαπητός και είχε τον σεβασμό των πάντων.

Παλαίμαχοι της βολιώτικης ομάδας θα είναι αυτοί που θα σηκώσουν σήμερα το φέρετρό του, ενώ με μαύρα περιβραχιόνια θα αγωνιστεί την προσεχή Κυριακή ο Ολυμπιακός Βόλου στον αγώνα με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου για την 3η μέρα του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, λόγω του θανάτου του Αντώνη Μάνδαλου.

Παράλληλα, απεστάλη αίτημα στην ΕΠΟ, ώστε πριν το ματς να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του μεγάλου ποδοσφαιριστή.

Αυτονόητο είναι ότι σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα θα παραστεί σήμερα στην κηδεία, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, λίγα μέτρα μακριά από το ΕΑΚ του Βόλου, στο οποίο-κι όχι μόνο-μεγαλούργησε ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής.

Γι’ αυτόν τον λόγο μετατέθηκε και η σημερινή προπόνηση, που θα γίνει στις 13.00 κι όχι στις 15.00, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο στο προπονητικό κέντρο του Αγίου Γεωργίου Φερών.

Η ζωή όμως, καλώς ή κακώς, συνεχίζεται και οι ερυθρόλευκοι του Σάκη Θεοδοσιάδη, που κι αυτοί συγκλονίστηκαν με τη μεγάλη απώλεια, έχουν μεθαύριο Κυριακή μία αγωνιστική υποχρέωση που πρέπει να φέρουν εις πέρας απέναντι στον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου, έχοντας πλέον και το ψυχολογικό κίνητρο να αγωνιστούν για τον παίκτη που δόξασε όσο κανείς τη φανέλα που αυτοί τώρα φορούν και να αφιερώσουν μία νίκη στη μνήμη του.

Προβλήματα δεν υπάρχουν και ο Ολυμπιακός Βόλου όλα δείχνουν ότι θα παραταχθεί πλήρης απέναντι στον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου, ο οποίος έχει καταφέρει να πάρει τέσσερις βαθμούς μέχρι στιγμής τις δύο πρώτες αγωνιστικές τέσσερις βαθμούς μετά τη λευκή ισοπαλία με την Καστοριά στην πρεμιέρα και το διπλό με 1-2 επί του ΑΟ Χανιώτης. Σ’ αυτό το ματς αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Δημήτρη Παυλίδη είχε μέσο όρο ηλικίας σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα της τα 24 χρόνια και μία μέρα, ενώ με τις αλλαγές έπεσε στα 23 χρόνια και 7 ημέρες.

Αυτό σημαίνει, σε σχέση με τις επιλογές του Σάκη Θεοδοσιάδη, ότι ο Ολυμπιακός Βόλου εμφανίζεται πιο έμπειρος, αφού η ενδεκάδα των ερυθρόλευκων με τον Σβορώνο Πιερίας είχε μέσο όρο 27 χρόνων, 2 μηνών και 15 ημερών, που με τις αλλαγές έπεσε στα 25 χρόνια, 7 μήνες και 7 ημέρες.

Ασφαλώς, στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο υπολογίζουν πολύ και στη βοήθεια του κόσμου τους, που ετοιμάζεται να εκδράμει στην Πιερία και να τους στηρίξει για μία ακόμη φορά.

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του Σ. Πετσιμέρη

Ο γυμναστής του Ολυμπιακού Βόλου, Σωτήρης Πετσιμέρης αποχαιρέτισε στο προσωπικό του προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον Αντώνη Μάνδαλο με μία πολύ συγκινητική ανάρτηση: «Τα λέγαμε προχθές. Να ξυριστείς…μου είπες και να πιούμε καφέ.

Και σήμερα έφυγες Αντώνη…

Βιάστηκες ρε φίλε και με άφησες να περιμένω χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι.

Δεν θέλω να το πιστέψω, γιατί δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό.

Θα βρω τη δύναμη να φτάσω τον βαρκάρη. Και θα τον ασημώσω.

Να έχεις ήσυχο και όμορφο πέρασμα. Να βγεις απέναντι και να αγκαλιάσεις όσους αγάπησες και σου έφυγαν νωρίς.

Και εγώ θα σε θυμάμαι, όπως σε γνώρισα. Ανθρωπο λεβέντη. Με αξίες και πιστεύω που υπηρέτησες μέχρι τέλους. Με μια ψυχή καθαρή σαν του μικρού παιδιού.

……..Μαύρο κοιμητήρι, πώς και να γενείς

κάμπος της ελπίδας και της προσμονής.

Ο καλός μου φίλος έχει πια χαθεί

μακριά τον πήραν, δεν θα ξαναρθεί.

Λατρεμένε μου Αντώνη!»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου