ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά αύριο η Σχολή Αστρονομίας

ξεκινά-αύριο-η-σχολή-αστρονομίας-864185

Αύριο Σάββατο, 14η Ιανουαρίου και από ώρα 5 – 7 μ.μ. αρχίζουν και φέτος τα μαθήματα της Σχολής Αστρονομίας στις φιλόξενες αίθουσες του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (28ης Οκτωβρίου 78 – κτίριο Ματσάγγου). Η Σχολή θα λειτουργήσει κι πάλι φέτος με τρεις τάξεις και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο την ίδια ώρα μέχρι το Πάσχα. Θα διδάξουν δε συνολικά 14 καθηγητές με πλούσια διδακτική πείρα και αστρονομική κατάρτιση. Οι εγγραφές θα γίνουν μισή ώρα νωρίτερα και οι μαθητές θα εφοδιάζονται με ειδικό φάκελο που θα περιέχει το αντίστοιχο βιβλίο της κάθε τάξης με τα απαιτούμενα γραφικά υλικά.

Τα μαθήματα πλαισιώνονται και με εργαστήρια, διερευνητικές εργασίες (projects), αστροβραδιές στον Άγιο Στέφανο, βιντεοπροβολές, animation, κατασκευές, γενικές ομιλίες κ.λπ. Η φοίτηση είναι υποχρεωτική και θα σημειώνεται στο ειδικό παρουσιολόγιο της κάθε τάξης.

Εξάλλου, μετά από τα σημερινά μαθήματα της Σχολής, θα επακολουθήσει η σπουδαία ομιλία του αστροφωτογράφου των Αθηνών κ. Θεοφάνη Ματσόπουλου που θα πραγματοποιηθεί στη Β1 αίθουσα του Οικονομικού Τμήματος, με θέμα: «Αποστολή στα Μεγαλύτερα Αστεροσκοπεία του Κόσμου».

Πριν την έναρξη της ομιλίας θα γίνει, αφενός η απονομή του βραβείου του «Έλληνα Ερασιτέχνη της διετίας 2021-22» στον κ. Νίκο Ματσόπουλο, που υπηρέτησε για πάρα πολλά χρόνια ως αστρονόμος στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και αφ’ ετέρου η κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας για το νέο έτος 2023.

Ο Θεοφάνης Mατσόπουλος, βραβευμένος δημιουργός ντοκιμαντέρ για πλανητάρια και αστροφωτογράφος, θα παρουσιάσει την εμπειρία του μέσα από εικόνες και βίντεο από τις φωτογραφικές αποστολές στα μεγαλύτερα αστεροσκοπεία του κόσμου στις οποίες συμμετείχε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου