ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με τον Αλιευτικό Σύλλογο Βόλου

συνάντηση-κ-παπανάτσιου-με-τον-αλιευτ-864115

Με τον Αλιευτικό Σύλλογο Βόλου, συναντήθηκε η Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ Κατερίνα Παπανάτσιου, προκειμένου να συζητήσουν για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, αλλά και της έλλειψης αποτελεσματικών μέτρων εκ μέρους κυβέρνησης.

Στη συζήτηση που ακολούθησε οι αλιείς ενημέρωσαν τη βουλευτή για τη δυσμενή θέση που βρίσκονται λόγω της εκτόξευσης της τιμής του πετρελαίου αλλά και την σημαντική οικονομική επιβάρυνση που έχουν υποστεί από την επιβολή του νέου φόρου για Αλιευτικά Σκάφη και Ρυμουλκά. Ακόμα, βασικό αίτημα τους αποτελεί η καταβολή αποζημίωσης για την κάλυψη των ζημιών που υφίστανται από εξωγενείς παράγοντες.

Από τη πλευρά της, η πρώην Υπουργός επισήμανε ότι προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποτελεί η στήριξη και η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, με πρόβλεψη για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, αύξηση του αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ και ανάπτυξη ειδικών προγραμμάτων εστιασμένων στην αλιεία. Η Βουλευτής ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου για την πολύ ενημερωτική και ενδιαφέρουσα συζήτηση και τους διαβεβαίωσε ότι οι εξειδικευμένες προτάσεις που παρουσίασαν θα ληφθούν υπόψη στο σχεδιασμό του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου