ΤΟΠΙΚΑ

Υψηλές προσδοκίες για τον τουρισμό

υψηλές-προσδοκίες-για-τον-τουρισμό-863912

Αναπτερωμένο το ηθικό των επαγγελματιών στο Χορευτό – Θετικά τα μηνύματα από τις αρχές Ιουλίου

Με αναπτερωμένο το ηθικό και τις προσδοκίες για αύξηση της τουριστικής κίνησης να κινούνται σε θετικό πρόσημο, οι επαγγελματίες του δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου που εμπλέκονται με τον τουρισμό, προσδοκούν ότι το ταμείο στο τέλος καλοκαιριού θα είναι ιδιαίτερα θετικό.

Τα μηνύματα από τις αρχές Ιουλίου είναι θετικά, όπως τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του συλλόγου «Ξένιος Ζευς» Σάκης Μπαρούτας.

«Από τις αρχές Ιουλίου είναι γεγονός ότι υπάρχει μία κίνηση. Στο Χορευτό πάντα τέτοια εποχή ξεκινάει η τουριστική περίοδος. Οι τιμές στα καταλύματα είναι ικανοποιητικές. Έχουν διαμορφωθεί λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα και κυρίως τις δυνατότητες που έχει το οικογενειακό βαλάντιο των περισσοτέρων», συνεχίζει ο ίδιος.

Στην περιοχή του Χορευτού τα περισσότερα καταλύματα «κλείνονται» από οικογένειες ελλήνων, ενώ επίσης υπάρχουν και οι ξένοι τουρίστες, κυρίως Γερμανοί και Σέρβοι, οι οποίοι επισκέπτονται χρόνια τώρα την περιοχή και σπεύδουν ήδη να κάνουν τις προκρατήσεις τους, είτε μεμονωμένα, είτε μέσω tour operators.

Για τον σύλλογο «Ξένιος Ζευς» η υπόθεση τουρισμός αποτελεί το Α και το Ω για την ανάπτυξη της περιοχής.

Για αυτό και επιδιώκει σε συνεργασία με τον δήμο την αναβάθμιση των υποδομών, εστιάζοντας κυρίως στην ανάγκη εξωραϊσμού των κοινοχρήστων χώρων και αναβάθμισης του οδικού δικτύου.

Σε πρόσφατη συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας του συλλόγου με τον δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγιώτη Κουτσάφτη τα μέλη του «Ξένιος Ζεύς» ζήτησαν να ολοκληρωθούν άμεσα οι παρεμβάσεις για την ολοκλήρωση οδοποιίας, όπου η πρόσβαση γινόταν με δυσκολία, να ολοκληρωθεί άμεσα το αλιευτικό καταφύγιο του Χορευτού για να υπάρχει η δυνατότητα πρόσδεσης σκαφών, καθώς επίσης να δημιουργηθούν διαδρομές μονοπατιών, ώστε να αξιοποιηθεί και αυτή η εναλλακτική μορφή τουρισμού στην περιοχή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου