ΤΟΠΙΚΑ

Πάνος Σκουρλέτης από τον Βόλο: «Το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ απαντά σε όλα»

πάνος-σκουρλέτης-από-τον-βόλο-το-πρόγ-862763

Κριτική για την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος σε ανοιχτή εκδήλωση στην παραλία

Στην ενεργειακή κρίση και στο πακέτο των μέτρων, που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης πριν από μία εβδομάδα, καθώς επίσης και στην ανάγκη να επανέλθει η διακυβέρνηση της χώρας στον ΣΥΡΙΖΑ, εστίασε τη χθεσινή του ομιλία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εκδήλωση, που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας στον Βόλο.

Ηταν η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση που έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ τοπικά και όπως αποδείχτηκε η επιλογή της παραλίας του Βόλου ήταν τελικά ρίσκο, καθώς συγκριτικά με ό,τι κατέγραψε ο δημοσιογραφικός φακός η συμμετοχή του κόσμου θα μπορούσε να είναι μαζικότερη.

Στο πολιτικό πεδίο ο Πάνος Σκουρλέτης, που έχει θητεύσει και στη θέση του γραμματέα του κόμματος, είναι μπαρουτοκαπνισμένος και ξέρει πώς να απευθύνεται σε ένα κομματικό ακροατήριο, ανέδειξε με την ομιλία του τις πτυχές του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνωσε το ηθικό των συμμετεχόντων διαβεβαιώνοντας πως οι επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι νικηφόρες για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο ίδιο ύφος κινήθηκε και ο γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Βλαχάκης, επικεντρώνοντας κυρίως σε ζητήματα που απασχολούν τη νεολαία και το φοιτητικό κίνημα, όπως η πανεπιστημιακή αστυνομία και τα προβλήματα στην εκπαίδευση και την απασχόληση.

Χαιρετισμό απηύθυναν και οι βουλευτές Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου, ενώ την εκδήλωση άνοιξε κάνοντας παρθενική»εμφάνιση ως συντονίστρια της ΝΕ Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ η Βανέσσα Κατσαρδή, που είχε και την ευθύνη στην εκδήλωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Δεν βγαίνει ο μήνας».

Στο πάνελ των ομιλητών διακρίνονται από αριστερά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, η Βανέσσα Κατσαρδή συντονίστρια της ΝΕ Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ στη μέση και ο γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Βλαχάκης

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ απαντά σε όλα»

«Το πρόγραμμα είναι μία απάντηση απέναντι σε πραγματικά προβλήματα. Αν κανείς συγκρίνει αυτά τα οποία παρουσίασε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ, με αυτά τα οποία εξήγγειλε η κυβέρνηση ως ένα τρίτο πακέτο αντιμετώπισης της ακρίβειας θα διαπιστώσει ότι η ΝΔ πέφτει στα ίδια λάθη. Δεν έχει σχέδιο και πριμοδοτεί με τα χρήματα των φορολογουμένων τις ακριβές τιμές στο ρεύμα» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο και για αυτό επιχειρήσαμε με έναν συγκροτημένο και τεκμηριωμένο τρόπο να παρουσιάσουμε μία εναλλακτική πρόταση. Παρέμβαση στον ίδιο μηχανισμό διαμόρφωσης των τιμών ελάφρυνσης σε σχέση με τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα, μείωση ΦΠΑ και μια σειρά από άλλες προτάσεις και θα προσπαθήσουμε να τα επικοινωνήσουμε στον κόσμο», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ η κοινωνία γνωρίζει τα προβλήματά της άρα θα κρίνει και με βάση τις συγκεκριμένες εφαρμόσιμες κοστολογημένες και ρεαλιστικές προτάσεις που παρουσιάζει ο καθένας.

«Η σύγκριση θα είναι καταλυτική υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη που έχει αποτύχει», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης και υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι σε αποδρομή.

Ανέφερε τέλος αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις ότι παρά τα όσα καταγράφουν, «στις εκλογές θα επιβεβαιωθεί η απαίτηση του ελληνικού λαού για πολιτική αλλαγή».

Αποψη από το ακροατήριο, που συμμετείχε στην ανοιχτή εκδήλωση στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το Ηρώο

«Η νέα γενιά μαζί μας»

Με τη σειρά του ο Κώστας Βλαχάκης, γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως η ακρίβεια και η στεγαστική κρίση καίνε την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας και τη νέα γενιά.

«Είμαστε εδώ για να καλέσουμε τον κόσμο να μπει μπροστά στη μάχη για την αναγκαία πολιτική αλλαγή για να επιστρέψει ξανά μια αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα», πρόσθεσε και χαρακτήρισε το πακέτο μέτρων που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ ριζοσπαστικό και ρεαλιστικό.

«Πιστεύουμε στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, σχεδιάζουμε προσλήψεις στην υγεία και την παιδεία. Η δική μας δουλειά είναι να κάνουμε τα μέτρα γνωστά σε κάθε σπίτι, σε κάθε γωνιά, σε κάθε πανεπιστήμιο, σε κάθε καφενείο και καλούμε τους πολίτες να έρθουν να συζητήσουμε τις προτάσεις και να μπούνε μπροστά σε αυτή τη μάχη», σημείωσε επίσης εκφράζοντας και εκείνος τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει στις επόμενες εκλογές της διακυβέρνηση της χώρας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου