ΤΟΠΙΚΑ

Πλήρωσε 1.240€, αλλά αυτοκίνητο δεν είδε…Το πάθημα 57χρονου Βολιώτη

πλήρωσε-1-240e-αλλά-αυτοκίνητο-δεν-είδετ-862324

Εψαχνε να αγοράσει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Καθημερινά αναζητούσε μία καλή ευκαιρία, μέχρις ότου εντόπισε σε μία ηλεκτρονική σελίδα ένα αυτοκίνητο μάρκας Ford Focus. Ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που είχε αναρτηθεί προς πώληση εμφανίζονταν ένας Ελληνας. Ο Βολιώτης δεν υποψιάστηκε ότι μπορεί να πρόκειται για κομπίνα.

Ζήτησε ενημέρωση και αφού συνομίλησε διαδικτυακά με τον υποτιθέμενο ιδιοκτήτη κατέβαλε σταδιακά το ποσό των 1.240 ευρώ και περίμενε, όπως είχε συμφωνηθεί, να γίνει η μεταβίβαση και να του αποσταλεί το αυτοκίνητο.

Mάλιστα ο δράστης για να πείσει το θύμα ότι η συναλλαγή ήταν καθ’ όλα νόμιμη και η μεταβίβαση θα προχωρούσε, σκάναρε και του έστειλε ηλεκτρονικά αστυνομική ταυτότητα , η οποία ανήκε … σε νεκρό.

Οι μέρες περνούσαν και το αυτοκίνητο δεν ερχόταν. Ο υποτιθέμενος πωλητής ήταν εξαφανισμένος. Δεν απαντούσε σε κανένα μήνυμα.

Τον Βολιώτη άρχισαν να τον ζώνουν τα φίδια. Απευθύνθηκε στην Αστυνομία και κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστου. Μετά από ενδελεχή έρευνα ο δράστης της απάτης σε βάρος του 57χρονου Βολιώτη ταυτοποιήθηκε, καθώς είχε δώσει τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού με τα στοιχεία του.

Χθες η υπόθεση δικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Ο δράστης καταδικάστηκε ερήμην σε 18 μήνες φυλάκιση. Η ποινή θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, αν ο κατηγορούμενος επιστρέψει τα χρήματα που εισέπραξε, για μία αγοροπωλησία που δεν έγινε ποτέ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου