ΤΟΠΙΚΑ

Οδοιπορικό αφιερωμένο στη μνήμη του Ηλία Νικολακόπουλου

οδοιπορικό-αφιερωμένο-στη-μνήμη-του-η-862291

Οδοιπορικό μνήμης και τιμής στο ιστορικό νησί Τρίκερι, τόπο εξορίας δημοκρατικών και αριστερών γυναικών, πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Ιωνίας.

Οπως ενημερώνει η κομματική οργάνωση σε σχετική ανακοίνωση, σε κλίμα συγκίνησης, που προκαλούσε η ιστορικότητα του χώρου, ήρθαν στη μνήμη όλων η τραγική για την ανθρώπινη φύση εκείνη περίοδο, με τη δίωξη χιλιάδων γυναικών λόγω των πολιτικών τους φρονημάτων.

Ο Παναγιώτης Παπαγιώτης, καθηγητής φιλόλογος-αρχαιολόγος, φροντιστής, που ξενάγησε την αντιπροσωπεία συνέδεσε την ιστορία του νησιού από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή, ενώ ο Χρήστος Τρικαλινός, ομότιμος καθηγητής Φυσικής του ΕΚΠΑ, εξιστόρησε τη ζωή και της συνθήκες των εξόριστων την περίοδο εκείνη, μέσα και από την προσωπική του εμπειρία που έζησε ως παιδί που μεγάλωνε με την εξόριστη μητέρα του.

Επίσης ακούστηκαν μαρτυρίες απογόνων εξόριστων γυναικών και αναφέρθηκαν ονόματα πολλών εξόριστων από την περιοχή της Μαγνησίας.

Η Οργάνωση Μελών Νέας Ιωνίας Βόλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αφιέρωσε την εκδήλωση στον πρόσφατα θανόντα Ηλία Νικολακόπουλο, που και αυτός ως παιδί βίωσε την απανθρωπιά της εξορίας.

Η ΟΜ Νέας Ιωνίας ενημερώνει ότι «θα συνεχίσει τις πολιτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις σε μια εποχή γενικευμένης κρίσης (κοινωνικής, οικονομικής, πολιτιστικής-αξιών» και καλεί κάθε πολίτη με όποιον τρόπο μπορεί να συνεισφέρει και να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, σημειώνει ότι τα γραφεία της Οργάνωσης Μελών λειτουργούν καθημερινά από 19:00 έως 21:00 στη διεύθυνση Προύσσης 35 με Λ. Ειρήνης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου