ΤΟΠΙΚΑ

Χρήστος Μπουκώρος: Δόθηκε παράταση για τα βιβλία ατέλειας των αλιέων

χρήστος-μπουκώρος-δόθηκε-παράταση-γι-862259

Με τους εκπροσώπους ερασιτεχνών και επαγγελματιών αλιέων Άνω και Κάτω Λεχωνίων είχε σήμερα ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος. Οι εκπρόσωποι των αλιέων ενημέρωσαν τον βουλευτή για τα ζητήματα που τους απασχολούν και κυρίως έθεσαν το θέμα του αλιευτικού καταφυγίου στην περιοχή, μία υπόθεση που εκκρεμεί από το 2006 οπότε και εκπονήθηκε η πρώτη αναγνωριστική μελέτη.

Επίσης, οι εκπρόσωποι των αλιέων ευχαρίστησαν τον βουλευτή Μαγνησίας που πάντα είναι κοντά τους και δείχνει ενδιαφέρον για τα προβλήματα τους και ο ίδιος από τη πλευρά δεσμεύτηκε για συνέχιση της συνεργασίας, ενώ υπογράμμισε ότι θα ξεκινήσει κύκλο επαφών με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να διαπιστώσει που ακριβώς βρίσκεται η υπόθεση του αλιευτικού καταφυγίου και ποιες προοπτικές υπάρχουν.

Στη συνάντηση πήρε μέρος και η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Λεχωνίων Αργυρώ Κουκουσέλη, η οποία δείχνει έντονο ενδιαφέρον και μεγάλη δραστηριότητα τόσο για τα ζητήματα των αλιέων όσο και για τα γενικότερα ζητήματα της περιοχής των Κάτω Λεχωνίων.

Δόθηκε παράταση

για τα βιβλία ατέλειας των αλιέων

Εξάλλου, να σημειωθεί ότι με επιστολή που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, μαζί με και άλλους συναδέλφους βουλευτές, ενημέρωσε τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο ζητώντας την άμεση επίλυση του ζητήματος που ανέκυψε με τη θεώρηση των βιβλίων Ατέλειας για τα αλιευτικά σκάφη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή η θεώρηση των Βιβλίων Ατέλειας διενεργείται σε ετήσια βάση μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εκάστου έτους και το αργότερο μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου του ίδιου ημερολογιακού έτους με ισχύ μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου του επόμενου ημερολογιακού έτους. Λόγω όμως της οικονομικής και κοινωνικής αστάθειας που προκλήθηκαν από τα μέτρα που λήφθηκαν εξαιτίας και της πανδημίας αυτό δεν κατέστη εφικτό με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το έργο των αλιέων.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλου, ο οποίος σε συνεργασία και με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ Γεώργιο Πιτσιλή, έκανε δεκτό το αίτημα και δόθηκε παράταση στους αλιείς για τη θεώρηση των βιβλίων ατέλειας μέχρις τις 2 Δεκεμβρίου, διευκολύνοντας το έργο τους.

Ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα των αλιέων και επεσήμανε ότι η κυβερνητική πολιτική στοχεύει στην ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν λόγω και της πανδημίας οι επαγγελματικές ομάδες του πρωτογενούς τομέα.

Να σημειωθεί ότι την επιστολή υπέγραφαν και οι κ.κ. Γιάννης Παππάς βουλευτής Δωδεκανήσου, Στράτος Σιμόπουλος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Φώντας Μπαραλιάκος βουλευτής Πιερίας και Χρήστος Κέλλας βουλευτής Λάρισας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου