ΤΟΠΙΚΑ

«Χρησιμοποιώ το διαδίκτυο με σιγουριά»

χρησιμοποιώ-το-διαδίκτυο-με-σιγουρι-862129

Το πρόγραμμα ασφαλούς πλοήγησης και χρήσης του διαδικτύου με τίτλο «Χρησιμοποιώ το διαδίκτυο με σιγουριά», που απευθύνεται σε Δημοτικά και Γυμνάσια της Μαγνησίας, ξεκινά την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου από το 4ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Βόλου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Μαγνησίας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με στόχο να μάθουν οι μαθητές θεωρητικά αλλά και βιωματικά πώς μπορούν να προστατευτούν από τις απειλές του διαδικτύου. Πρόκειται για μια υποστηρικτική δράση που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Οι Ανθυπαστυνόμος Σκόνδρας Γεώργιος σύνδεσμος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Πρώιας Γεώργιος Scientix Ambassandor και υπεύθυνος της ομάδας TALOS θα παρουσιάσουν διαδοχικά δύο ενότητες (ενημέρωση και βιωματική εργασία) με σκοπό οι μαθητές να αναπτύξουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τις ικανότητές τους, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε προβληματική κατάσταση στη διαδικτυακή τους ζωή.

Η δράση θα υλοποιηθεί στο Εργαστήριο Πληροφορικής και θα περιλαμβάνει στοχευμένα παραδείγματα με κινδύνους που οι μαθητές θα κληθούν να αναγνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν στην πράξη. Όπως για παράδειγμα, πώς να αναγνωρίσουν αν μία ιστοσελίδα είναι ασφαλής για επίσκεψη, ή πώς μπορούν να αναγνωρίσουν μία φωτογραφία με ιό και να μην την κατεβάσουν. Αλλά και πώς να είναι σε θέση να διασφαλίσουν χρήσιμα στοιχεία και τα ηλεκτρονικά ίχνη των εκάστοτε επιθέσεων, ώστε οι Νομικές Αρχές του Κράτους να είναι σε θέση να προσεγγίσουν με μεγαλύτερη επιτυχία τα πραγματικά στοιχεία των δραστών.

Αυτές είναι μερικές από τις προκλήσεις του διαδικτύου που οι μαθητές θα αντιμετωπίσουν στην πράξη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου