ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζεται η ανακατασκευή πεζοδρομίων

συνεχίζεται-η-ανακατασκευή-πεζοδρομ-862036

Αλλαξε όψη η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου όπου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες ανακατασκευής των πεζοδρομίων από το ύψος της Πλατείας Ελευθερίας μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου και προς την Αναλήψεως.

Συνεργεία του Δήμου Βόλου εργάζονται πυρετωδώς στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου για την ανακατασκευή των πεζοδρομίων και στις δύο πλευρές του δρόμου, στα πρότυπα της Κ. Καρτάλη.

Ο δρόμος στο ύψος από τα δικαστήρια και μέχρι την Κωνσταντά έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο. Εχει τοποθετηθεί προστατευτικό δίχτυ, έχουν ξηλωθεί τα παλιά πλακάκια και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τη διαμόρφωση των νέων πεζοδρομίων, τα οποία θα είναι προσβάσιμα σε όλους τους πολίτες.

Ξηλώνονται τα παλιά φθαρμένα πλακάκια και στρώνονται νέα, ενώ στα πεζοδρόμια δημιουργούνται παρτέρια για νέες φυτεύσεις, οδηγός όδευσης τυφλών και ράμπες. Σημειώνεται ότι το έργο είχε ξεκινήσει από το ύψος της Αναλήψεως με φορά προς την παραλία και ολοκληρώνεται. Κάτω από την πλατεία Ελευθερίας είχε γίνει αντίστοιχο έργο το 2019. Επί της ουσίας το έργο αφορά σε μήκος 350 μέτρων.

Το έργο ανακατασκευής των πεζοδρομίων δεν αφορά μόνο την Ελευθερίου Βενιζέλου, αλλά και την Κ. Καρτάλη, όπου τα νέα πεζοδρόμια που ξεκίνησαν από την Αναλήψεως, θα «κατέβουν» έως την Αργοναυτών, πρόκειται δηλαδή για παρέμβαση συνολικού μήκους 780μ., μόλις ολοκληρωθούν τα έργα της ΔΕΥΑΜΒ που βρίσκονται σε εξέλιξη. Αντίστοιχο έργο έχει γίνει και στην οδό Λεωφόρου Ειρήνης στη Ν. Ιωνία, στο τμήμα της από Ζάχου έως Δορυλαίου, σε μήκος 335 μέτρων.

Το σύνολο των παρεμβάσεων αφορά σε επιφάνεια 8.870τ.μ., οι οποίες περιλαμβάνουν ανακατασκευή των πλακοστρώσεων, δημιουργία ελεύθερης ζώνης για πεζούς πλάτους 1,5μ., δημιουργία οδηγού όδευσης τυφλών, κατασκευή ραμπών. Στα πεζοδρόμια που κατασκευάζονται γίνονται επίσης νέες φυτεύσεις δέντρων, ενώ θα τοποθετηθούν και παγκάκια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου