ΤΟΠΙΚΑ

Χειροπέδες ξανά στον «Κάμελ»

χειροπέδες-ξανά-στον-κάμελ-862001

Το κατώφλι των δικαστηρίων θα διαβεί για πολλοστή φορά σήμερα ο «Κάμελ», ο 39χρονος που ζει σαν «αγρίμι» στην πόλη του Βόλου, συνηθίζει να κυκλοφορεί με ένα μπουκάλι βενζίνη και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ επιθετικός, με αποτέλεσμα να βρίσκεται συχνά αντιμέτωπος με τον νόμο, κατηγορούμενος για επιθέσεις κατά πολιτών.

Χθες ο 39χρονος συνελήφθη, μετά την καταγγελία που έκανε μία νεαρή μητέρα, την Κυριακή, ότι ο «Κάμελ» την απείλησε με ένα μαχαίρι.

«Πολύ μεγάλη προσοχή στην Ρ. Φεραίου. Το πρωί 7:15 πήγαινα στη δουλειά μου, βρέθηκε μπροστά μου ο Κάμελ με μαχαίρι και φώναζε θα σε σκοτώσω. Του λέω με κλάματα μην με πειράξεις έχω δύο παιδιά. Για καλή μου τύχη περνούσε ένας άστεγος και με βοήθησε. Εύχομαι καμία μανούλα να μην περάσει τη λαχτάρα που πέρασα εγώ σήμερα, προσέχετε πολύ. Προσωπικά είδα το βλέμμα του έχω πάθει σοκ, προσέχετε πολύ», υπογράμμιζε η γυναίκα σε ανάρτησή της στα social media, προειδοποιώντας και άλλες γυναίκες να είναι προσεκτικές.

Η γυναίκα απευθύνθηκε χθες στην Αστυνομία και κατέθεσε καταγγελία. Λίγο αργότερα, αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 39χρονο που οδηγήθηκε στο κρατητήριο και σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι δικαστικές αρχές εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένες. Ο 39χρονος απασχολεί ολοένα και συχνότερα τις αρχές με τη στάση του. Αποφυλακίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από τις φυλακές της Λάρισας, όπου είχε μεταφερθεί καταδικασμένος για προγενέστερη βίαιη συμπεριφορά σε βάρος πολίτη.

Είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 18 μηνών τον περασμένο Ιούνιο, διότι κινήθηκε απειλητικά σε βάρος 30χρονου που είχε μαζί του το παιδί του και αποφυλακίστηκε αφού εξέτισε τα 3/5 της ποινής του.

Δεν πέρασε ένας μήνας από την ημέρα που ξαναβρέθηκε εκτός φυλακής και πάλι είναι αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

«Επιδιώκει την παραβατικότητα για να ξαναβρεθεί στη φυλακή;»

Οι ψυχίατροι που κατά καιρούς έχουν εξετάσει τον «Κάμελ», λένε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως, επισημαίνουν όμως ότι δεν πρόκειται για περίπτωση ατόμου που αν νοσηλευτεί για λίγες μέρες, θα παρουσιάσει βελτίωση. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρουν ότι θα πρέπει η Πολιτεία τέτοιου είδους περιπτώσεις να τις αντιμετωπίζει μέσω εγκλεισμού σε μία μόνιμη ψυχιατρική δομή.

«Πεινάει, δεν έχει να φάει και γίνεται επιθετικός. Μετατρέπεται σε «αγρίμι» και ενδεχομένως να επιδιώκει την παραβατικότητα για να ξαναβρεθεί στη φυλακή. Εκεί νιώθει πιο προστατευμένος. Όταν βγαίνει έξω δεν έχει κανέναν να τον συνδράμει. Όποια θεραπεία στην περίπτωσή του δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που τα ψυχιατρικά προβλήματα θα τον συνοδεύουν μία ζωή», είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Κώστας Ασπραδάκης που ρωτήθηκε σχετικά.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, σήμερα ο «Κάμελ» θα οδηγηθεί στις 12 στα δικαστήρια, πρώτα στον Εισαγγελέα και στη συνέχεια στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για να δικαστεί.

Υπογραμμίζεται ότι εκτός από την τελευταία καταδίκη τον περασμένο Ιούνιο, ο 39χρονος το 2018 καταδικάστηκε για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος 21χρονης τότε, από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, με ποινή φυλάκισης 40 μηνών χωρίς αναστολή και είχε οδηγηθεί στη φυλακή Τρικάλων.

Στις 17 Ιανουαρίου του 2019 συζητήθηκε η έφεσή του στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, το οποίο του είχε μειώσει την ποινή σε 18 μήνες χωρίς αναστολή και τον έστειλε πάλι πίσω στις φυλακές Τρικάλων, όπου εξέτισε την ποινή του και απ’ όπου αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους.

Τέλος, στις 9 Δεκεμβρίου του 2020 καταδικάστηκε εκ νέου σε φυλάκιση 60 ημερών, για να εκτίσει ποινή 20 ημερών και να αποφυλακιστεί τον Ιανουάριο του 2021.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου