ΤΟΠΙΚΑ

Υποτονική η κίνηση στην αγορά

υποτονική-η-κίνηση-στην-αγορά-861990

Υποτονική ήταν η εικόνα της εμπορικής αγοράς του Βόλου, κατά την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων, οπότε και ήταν προαιρετική η λειτουργία των καταστημάτων.

Στην αγορά του Βόλου, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, κυρίως στον χώρο της ένδυσης και υπόδησης ήταν εκείνες που άναψαν φώτα στις βιτρίνες και λειτούργησαν, συμπαρασυρόμενες από τη λειτουργία των πολυκαταστημάτων.

Ωστόσο και η κίνηση ήταν μικρή και οι τζίροι περιορισμένοι, κάτι που αποδίδεται στην εξάντληση των όποιων χρημάτων διέθεσαν οι καταναλωτές, μέσα στις γιορτές και στην αναμονή των νέων μισθών και συντάξεων τα τέλη του μήνα.

Εμποροι αναφέρουν ότι ούτως ή άλλως η πρώτη περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων είναι υποτονική, αφενός διότι είναι μετά τις γιορτές, αφετέρου επειδή η συγκεκριμένη περίοδος είναι μεγάλη, διαρκεί δύο μήνες, και οι καταναλωτές μεταθέτουν προς τα τέλη Ιανουαρίου τις αναγκαίες αγορές τους, αφού πρώτα έχουν προχωρήσει σε διερεύνηση τιμών.

Σημειώνεται ότι η χειμερινή εκπτωτική περίοδος άνοιξε και στον Βόλο την προηγούμενη Δευτέρα και μάλιστα με υψηλά ποσοστά εκπτώσεων που φθάνουν και στο 50% επί των αρχικών τιμών.

Στην τοπική αγορά υπάρχει επάρκεια, ποιότητα και χαμηλές τιμές και ο εμπορικός κόσμος καλεί τους καταναλωτές να συνεχίζει να στηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις, προκειμένου τα χρήματα να μείνουν στην τοπική αγορά και να κινηθεί η τοπική οικονομία.

Προβληματισμός επικρατεί ως προς την καταναλωτική δυναμική καθώς αυτό το διάστημα έχουν ήδη αρχίσει να καταφθάνουν στα νοικοκυριά λογαριασμοί ρεύματος και φυσικού αερίου, όπου αναμένεται να διοχετευτεί σημαντικό μέρος του εισοδήματος των πολιτών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου