ΤΟΠΙΚΑ

Επιστροφή Σαβελλίδη στο «τιμόνι»

επιστροφή-σαβελλίδη-στο-τιμόνι-861544

Ανατροπές στον εκπαιδευτικό χάρτη της περιοχής φέρνει η ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των στελεχών, που θα αναλάβουν το τιμόνι των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μαγνησία.

Χρειάστηκε να περάσει ένας χρόνος από τη στιγμή που υποβλήθηκαν οι αιτήσεις και δύο ολόκληρα χρόνια από τότε που ισχύει ο νέος νόμος του υπουργείου Παιδείας, για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των στελεχών που θα αναλάβουν τα ηνία της εκπαίδευσης στους κατά τόπους νομούς. Η μεγάλη καθυστέρηση μάλιστα έχει συμπαρασύρει και την αξιολόγηση των διευθυντών σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να δίνονται παρατάσεις, με τους διευθυντές να περιμένουν να «κριθούν» για να αναλάβουν το τιμόνι.

Ηταν Αύγουστος του 2020 όποτε τοποθετήθηκαν προσωρινοί διευθυντές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση Μαγνησίας και έφτασε Ιούλιος του 2022 για να ολοκληρωθεί η νέα διαδικασία.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, με βάση την αξιολόγηση που έγινε, φαβορί πλέον για να αναλάβει τη θέση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μαγνησία είναι ο Σωκράτης Σαβελλίδης, ο οποίος «επιστρέφει» και με την υπογραφή των αρμοδίων οργάνων αξιολόγησης του υπουργείου Παιδείας σε μία θέση γνώριμη στον ίδιο, καθώς υπήρξε στο τιμόνι και πριν από τις τοποθετήσεις του 2020.

Ο κ. Σαβελλίδης είναι πρώτος σε επίπεδο Θεσσαλίας με 70,3000 μόρια, ενώ ακολουθεί ο Χαράλαμπος Σταχτέας που βρίσκεται σήμερα στη θέση του διευθυντή με τοποθέτηση. Ο κ. Σταχτέας έχει συγκεντρώσει 68,9950 μόρια και ενδεχομένως να «διεκδικήσει» μία θέση στη γειτονική Λάρισα, λένε οι καλά γνωρίζοντες τα της εκπαίδευσης, ενώ φαβορί για τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Τρικάλων είναι ένας ακόμη Βολιώτης, ο Αλέξανδρος Καπανιάρης, που συγκέντρωσε 63,5000 μόρια.

Αξιολόγηση έγινε επίσης και για τους διευθυντές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι ο σημερινός διευθυντής της ΠΕ Μαγνησίας Γιώργος Πολύζος είναι τρίτος στη βαθμολογία έχοντας συγκεντρώσει 64.4200 μόρια, πίσω από τις Ελένη Δημητρίου που συγκέντρωσε 66,8200 μόρια και Αικατερίνη Καραγιώργου που συγκέντρωσε 71,6750 μόρια. Οι δύο γυναίκες προέρχονται από τη Λάρισα και δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει, αν θα διεκδικήσουν τη θέση στον Βόλο. Αν συμβεί, μία από τις δύο θα είναι η νέα διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μαγνησία. Διαφορετικά η θέση θα «κλειδώσει» στον κ. Πολύζο.

Σημειώνεται πως οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων να «καταλάβουν» τις θέσεις υποβλήθηκαν τον Αύγουστο του 2021. Τα δικαιολογητικά που κατέθεσαν αφορούσαν στα ακαδημαϊκά προσόντα που διαθέτουν, την προϋπηρεσία σε σχολικές μονάδες, σε διοικητικές θέσεις ευθύνης κ.ά.

Οι πρώτες αξιολογήσεις και στη συνέχεια οι τοποθετήσεις νέων διευθυντών ξεκίνησαν σταδιακά τον περασμένο Δεκέμβριο και αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων του συμβουλίου κρίσεων, που πλέον απαρτίζεται από εκπρόσωπο του ΑΣΕΠ, τρεις πανεπιστημιακούς και εκπρόσωπο του υπουργείου Παιδείας, η επίσημη απόφαση αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου