ΤΟΠΙΚΑ

Βίντεο ντοκουμέντο από Βολιώτισσα την ώρα που χιονοστιβάδα σκεπάζει σκιέρ στην Αυστρία

βίντεο-ντοκουμέντο-από-βολιώτισσα-τη-861163

Βρέθηκαν και οι δέκα σκιέρ που αγνοούνταν μετά από χιονοστιβάδα στις αυστριακές Άλπεις

Δέκα άνθρωποι αρχικά φοβόταν ότι είχαν θαφτεί κάτω από το χιόνι μετά από χιονοστιβάδα που σάρωσε τις διαδρομές του σκι στη δυτική Αυστρία , σύμφωνα με τις αρχές.

Λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα της Δευτέρας, η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι όλοι οι αγνοούμενοι είχαν εντοπιστεί, ανέφερε το Αυστριακό Πρακτορείο Τύπου .

Οι αρχές ανέφεραν ότι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός μερικώς θαμμένου άνδρα που διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο περιφερειακό νοσοκομείο του Ίνσμπρουκ με σοβαρά τραύματα. Οι άλλοι έξι δεν επηρεάστηκαν από τη χιονοστιβάδα.

«Μπορεί να υποτεθεί ότι δεν αγνοούνται άλλοι άνθρωποι», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ωστόσο, «τη Δευτέρα θα διενεργηθεί έρευνα ασφαλείας για τελική διευκρίνιση».

Η χιονοστιβάδα σημειώθηκε στο βουνό Trittkopf ύψους 2.700 μέτρων μεταξύ Zuers και Lech am Arlberg, περίπου στις 15:00 τοπική ώρα την Κυριακή. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι αρκετά ελικόπτερα και ομάδες έρευνας αναπτύχθηκαν αμέσως μετά.

Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 200 άτομα. Οι διασώστες χρειάστηκαν προβολείς για να συνεχίσουν την έρευνα μετά το σκοτάδι, ανέφερε το Αυστριακό Πρακτορείο Τύπου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου