ΤΟΠΙΚΑ

«Δε θα μπορούσε κανένας να το αποφύγει» λέει ο Βολιώτης οδηγός του λεωφρορείου

δε-θα-μπορούσε-κανένας-να-το-αποφύγει-861022

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τις συνθήκες του τραγικού τροχαίο δυστύχημα, κατά την εκδρομή 47 Ελλήνων, στη Ρουμανία που στοίχισε τη ζωή σε έναν άνδρα ηλικίας 53 χρόνων ενώ πολλοί ακόμα τραυματίστηκαν. Εις βάρος του οδηγού του μοιραίου τουριστικού λεωφορείου για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σωματικές βλάβες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός, τελευταία στιγμή, αποφάσισε να αλλάξει πορεία για να περάσει κάτω από την γέφυρα, ενώ δεν είχε δει τις προειδοποιητικές σημάνσεις.

Ο ίδιος ο οδηγός, μιλώντας στο Open, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές μετά το σοκαριστικό τροχαίο: «Δυστυχώς πήρα την απόφαση να κατευθυνθώ προς το τούνελ. Δεν υπήρχε σήμανση ότι απαγορευόταν. Ήταν η κακιά η ώρα. Μετά την πρόσκρουση δεν πιστέψαμε ότι θα βγει κανείς ζωντανός. Άκουσα παντού φωνές και κλάματα, ήμουν σοκαρισμένος και δεν μπορούσα να αντιδράσω. Δυστυχώς ήμουν στο τιμόνι εγώ, θα μπορούσα να είναι κάποιος άλλος. Αν δεν ήταν τόσο βαριά η μεταλλική μπάρα, δεν θα παθαίναμε τίποτα, θα ήμασταν ζωντανοί και θα περπατούσαμε στο Βουκουρέστι. Είμαι έτοιμος να παρουσιαστώ στη Δικαιοσύνη, όποτε με φωνάξουν, μπορώ κάτι άλλο να κάνω».

«Λυπάμαι πολύ για ό,τι συνέβη. Δε θα μπορούσε κανένας να το αποφύγει. Ήταν σαν να έπεσε ξαφνικά επάνω μας ένα τρένο». Ο ίδιος σημειώνει ότι «όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο. Είπα ότι δε θα βγει κανένας ζωντανός».

Στη δημοσιότητα ήρθε βίντεο από τη στιγμή του τροχαίου δυστυχήματος ενός τουριστικού λεωφορείου στη Ρουμανία. Στο συγκεκριμένο βίντεο που μεταδόθηκε από ρουμανικό τηλεοπτικό δίκτυο, φαίνεται το λεωφορείο να προσπαθεί να περάσει την προστατευτική αψίδα πριν από το τούνελ και περίπου στη μέση να «κολλάει». Όπως φαίνεται στο βίντεο, επίσης, η αψίδα «θερίζει» το επάνω τμήμα του λεωφορείου, το οποίο ακινητοποιεί ο οδηγός του.

Αρκετά στοιχεία έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά για το δυστύχημα, αρκετά ερωτήματα όμως επίσης παραμένουν αναπάντητα, με την έρευνα των αρχών να είναι σε εξέλιξη.

Κάτι που είχε γίνει από την αρχή γνωστό είναι πως ο οδηγός ήταν στο τιμόνι για πολλές ώρες συνεχόμενες, κάτι που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνεται.

Αυτό σύμφωνα με ειδικούς έχει ως αποτέλεσμα να θολώνει η όραση του οδηγού και να επιβραδύνονται τα αντανακλαστικά του.

Ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού πρακτορείου έχει υποστηρίξει πως υπήρχε και δεύτερος οδηγός αλλά 1 ώρα πριν το ταξίδι δήλωσε κώλυμα.

Δεύτερο στοιχείο το οποίο εξετάζεται και το οποίο έχουν αναφέρει εμπειρογνώμονες, είναι το ότι ενδεχομένως να υπάρχει κακοτεχνία στο σημείο του τροχαίου. Μάλιστα στο ίδιο σημείο έχουν σημειωθεί 7 τροχαία μέσα σε 4 μήνες.

Ο παράγοντας του GPS φαίνεται πως έπαιξε κι αυτός σημαντικό ρόλο στο δυστύχημα, καθώς αυτό φαίνεται να ακολούθησε ο οδηγός και πήγε από εκείνο το δρόμο. Ωστόσο είναι άγνωστο εάν είχε ρύθμιση για λεωφορεία ή την απλή για τα αυτοκίνητα, και γι αυτό τον πήγε από εκείνο το τούνελ.

Επίσης έπαιξε ρόλο και το ότι άλλαξε λωρίδα τελευταία στιγμή. Όπως αναφέρεται, εάν ήταν στη λωρίδα που έπρεπε νωρίτερα, τότε μια συγκεκριμένη προειδοποιητική πινακίδα που θα περνούσε θα έριχνε «σήμα» πως υπάρχει πρόβλημα με το όριο ύψους.

Υπενθυμίζεται πως 7 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, ανάμεσά τους και ένας 58χρονος που υποβλήθηκε σε χειρουριγκή επέμβαση. Η μια γυναίκα που ήταν σε σοβαρή κατάσταση, παρουσιάζει βελτίωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου