ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση συνεργασίας του Ξενώνα Αστέγων Βόλου και του Κοινωνικού Φαρμακείου Βόλου

συνάντηση-συνεργασίας-του-ξενώνα-αστ-860735

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ μελών των δυο δομών του Βόλου με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων νέου κοινωνικού λειτουργού του Κοινωνικού Φαρμακείου. Στόχος της συνάντησης η αλληλοενημέρωση των στελεχών σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας τόσο του Ξενώνα Αστέγων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ όσο και του Κοινωνικού Φαρμακείου, γεγονός που θα συμβάλει στην εύρυθμη ροή παραπομπών μεταξύ των κοινωνικών υπηρεσιών.

Αναλυτικότερα, έγινε αναφορά στις προϋποθέσεις ένταξης του ξενώνα, ώστε να ανοιχτεί δίοδος επικοινωνίας με το κοινωνικό φαρμακείο το οποίο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης. Επίσης, έγινε ενημέρωση για τη διαδικασία ένταξης ωφελουμένων στο μητρώο του κοινωνικού φαρμακείου και πιο συγκεκριμένα τι απαιτείται για τους φιλοξενούμενους του ξενώνα αστέγων. Χρήσιμη αποδείχτηκε η ενημέρωση για την διαδικασία διάθεσης φαρμάκων σε ωφελούμενους του κοινωνικού φαρμακείου αλλά και του παραϊατρικού υλικού.

Τέλος, έγινε ανταλλαγή ενημερωτικών φυλλαδίων μεταξύ των δυο δομών με περιγραφή υπηρεσιών και πληροφορίες επικοινωνίας, όπως επίσης και μια λίστα με τα επιθυμητά φάρμακα προς συλλογή εκ μέρους του κοινωνικού φαρμακείου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου