ΤΟΠΙΚΑ

Προειδοποίηση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου για τα καιρικά φαινόμενα

προειδοποίηση-από-το-κεντρικό-λιμενα-860499

Για ισχυρά καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν στην περιοχή της Θεσσαλίας και, πιο συγκεκριμένα, στις Σποράδες προειδοποιεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Από αύριο, σε όλη τη Θεσσαλία θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Ακόμη, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας με τους άνεμους να πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως και 17 βαθμούς Κελσίου.

Κατόπιν τούτου συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά το χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου.

Επιπλέον, οι λουόμενοι συστήνεται όπως αποφεύγουν τη λήψη θαλασσίου λουτρού ενώ οι ναυταθλητικοί και αλιευτικοί σύλλογοι, παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους, και να αποφύγουν την δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου.

Ενώσεις ρυμουλκών πλοίων και εθελοντικές οργανώσεις που κοινοποιείται το παρόν, ενημερώνονται για την ετοιμότητά τους προς παροχή συνδρομής σε περίπτωση περιστατικού στη θάλασσα και οι ναυτικοί πράκτορες παρακαλούνται για την ενημέρωση των Πλοιάρχων των πλοίων που πρακτορεύουν.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου (τηλ: 2421353800 & 108).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου