ΤΟΠΙΚΑ

Επίτιμος διδάκτορας ο Ηλίας Μόσιαλος

επίτιμος-διδάκτορας-ο-ηλίας-μόσιαλος-857949

Τον καθηγητή Ηλία Μόσιαλο, ο οποίος εργάστηκε αμισθί ως εκπρόσωπος και σύμβουλος της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, τιμά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το τμήμα Ιατρικής θα αναγορεύσει τον καθηγητή, κάτοχο της έδρας Brian-Abel Smith, στο London School of Economics and Political Science (LSE) και καθηγητή Πολιτικής και Διοίκησης της Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Imperial College London,

σε επίτιμο διδάκτορά του, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 7:30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» του Τμήματος Ιατρικής στη Βιόπολη Λάρισας.

Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος θα τιμηθεί για την προσφορά του στην επιστήμη της Διοίκησης και Πολιτικής της Υγείας, τη συνεισφορά του στην αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 η οποία έχει αναγνωριστεί τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως καθώς επίσης και στην εξαίρετη ακαδημαϊκή διδασκαλία και έρευνα.

Το πρόγραμμα της τελετής περιλαμβάνει και ομιλία του κ. Μόσιαλου με θέμα «Το σύστημα υγείας μετά την πανδημία: προκλήσεις και προοπτικές».

Ο Ηλίας Μόσιαλος, τον Μάρτιο του 2020 αποδέχθηκε την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να εργαστεί ως εκπρόσωπος και σύμβουλος της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, θέση που κατείχε αμισθί. Πρότεινε επίσης την άμεση σύγκλιση διυπουργικής επιτροπής, που έγινε τον Φεβρουάριο του 2020, και στην οποία και συμμετείχε μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε διεθνές επίπεδο συνέγραψε άρθρα και έδωσε συνεντεύξεις αναφορικά με την πρόταση να γίνουν οι πατέντες των φαρμάκων και των εμβολίων δημόσια αγαθά. Επίσης, τον Αύγουστο του 2020 το Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη, συγκάλεσε μια πανευρωπαϊκή επιτροπή για την υγεία για να επανεξετάσει τις πολιτικές προτεραιότητες και την αναδιάταξη των συστημάτων υγείας υπό το πρίσμα των πανδημιών με Πρόεδρο της Επιτροπής τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, καθηγητή Mario Monti, και επιστημονικό συντονιστή τον Ηλία Μόσιαλο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι Θεσσαλός (καταγωγή από τα Τρίκαλα), έχει βοηθήσει πολλούς Έλληνες ιατρούς και επιστήμονες, διαφημίζει με το έργο του την Ελλάδα διεθνώς και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τους νέους της χώρας μας. Διετέλεσε δε και μέλος της πρώτης Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 1984 ως εκπρόσωπος της ΕΦΦΕΕ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου