ΤΟΠΙΚΑ

Πλήρως προσβάσιμες 4 παραλίες ~ Με συστήματα Seatrack στα πρότυπα του Αναύρου

πλήρως-προσβάσιμες-4-παραλίες-με-συστή-8568

Θα τοποθετηθούν στις ακτές Καρνάγιο, Αλυκών, Ν. Αγχιάλου, ενώ αντίστοιχο ήδη λειτουργεί στον Αναυρο

Πλήρως προσβάσιμες για όλους αναμένεται να καταστούν συνολικά τέσσερις παραλίες στα διοικητικά όρια του Δήμου Βόλου στις οποίες θα εγκατασταθούν μεταξύ άλλων συστήματα αυτόνομης εισόδου στη θάλασσα ατόμων με κινητικές αναπηρίες.

Πρόκειται για το λεγόμενο σύστημα Seatrack που λειτουργεί τα τελευταία τουλάχιστον επτά χρόνια στην παραλία του Αναύρου, προσφέροντας καθημερινά κάθε καλοκαίρι τη χαρά του μπάνιου στη θάλασσα σε δεκάδες άτομα με κινητικές αναπηρίες.

Όπως είναι γνωστό το σύστημα αποτελείται από ειδική μεταλλική ράμπα η οποία καταλήγει μέσα στο νερό με τρόπο ώστε τα άτομα με αναπηρία να μπορούν να εισέρχονται στη θάλασσα με ευκολία και κυρίως χωρίς κίνδυνο. Κατά την έξοδό τους από το νερό γίνεται η αντίστροφη διαδικασία και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους χωρίς τις δυσκολίες που μέχρι πρότινος ήταν για πολλούς απ΄ αυτούς απαγορευτικές.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού Βόλου Τάσο Μπατζιάκα, αντίστοιχες εγκαταστάσεις θα τοποθετηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και στις παραλίες Καρνάγιο, Αλυκών και Ν. Αγχιάλου, οι οποίες θα γίνουν πλήρως προσβάσιμες σε όλους και θα αποτελέσουν εναλλακτικές επιλογές για μπάνιο στη θάλασσα. «Στόχος μας είναι τα συστήματα να εγκατασταθούν εντός του καλοκαιριού ώστε τα άτομα με αναπηρίες να έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το μπάνιο τους και σε άλλες παραλίες της περιοχής και ο Δήμος μας να γίνει πόλος έλξης και σε επίπεδο προσβασιμότητας στις παραλίες», σημείωσε ο κ. Μπατζιάκας.

Ηδη δρομολογείται η σύσταση τριμελούς επιτροπής για την παραλαβή και παρακολούθηση της εγκατάστασης του εξοπλισμού στις παραλίες που θα περιλαμβάνει ράμπες, ειδικά οχήματα κίνησης των ΑμεΑ, αλλά και ομπρέλες και τουαλέτες για άτομα με αναπηρίες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου