ΤΟΠΙΚΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας από πολίτη, που διατηρεί σπίτι στους Αφέτες

επιστολή-διαμαρτυρίας-από-πολίτη-που-856374

Για την κατάσταση των δρόμων, την καθαριότητα, τα αγριόχορτα και τα αδέσποτα

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου απευθύνει πολίτης που διατηρεί σπίτι στους Αφέτες και τα καλοκαίρια επισκέπτεται την περιοχή για τις διακοπές του. Ο διαμαρτυρόμενος πολίτης θίγει ζητήματα καθαριότητας, της κατάστασης των δρόμων αλλά και αδεσπότων.

Αναφέρει στην επιστολή του:

«Αγαπητέ κ. δήμαρχε

Είμαι κάτοικος Αθηνών και από το 1997 διατηρώ σπίτι στους Αφέτες. Όλα αυτά τα χρόνια και φέτος το καλοκαίρι παρατηρώ σχεδόν ολόκληρο το Νότιο Πήλιο.

Προσπαθώντας να βρω μια θετική εικόνα, ας πούμε εξέλιξης, εκτός από ελάχιστες ιδιωτικές προσπάθειες, τίποτε άλλο.

Αναφέρομαι στην καθαριότητα, στους δρόμους, στα εγκαταλελειμμένα σπίτια (πηγές μόλυνσης), στην αποψίλωση, στα αδέσποτα κλπ.

Ένας δρόμος στους Αφέτες που χρησιμοποιούν όλοι οι κάτοικοι στο κέντρο του χωριού και νιώθουμε ότι είναι καρόδρομος. Φυσάει και τρέμει το φυλλοκάρδι μας. Αποκομιδή σκουπιδιών αστεία. Στα υποτυπώδη καλντερίμια ένα μέτρο τα χόρτα.

Στην Αφησσο η εικόνα είναι τραγική όλα αυτά τα χρόνια. Καμία μέριμνα, παρόλο που συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Για να διανύσεις δύο χιλιόμετρα, τραβάς τα μαλλιά σου και σκέφτεσαι να ξαναπάς.

Ασφαλώς υπάρχουν στην Ελλάδα ελάχιστα, αλλά λαμπρά παραδείγματα επιτυχημένων Δήμων. Τελικά πώς φροντίζετε την περιοχή ευθύνης σας; Πώς αισθάνεστε με όλη αυτή την κατάσταση; Ελάχιστη περιγραφή έκανα. Ασφαλώς γνωρίζετε το μέγεθος. Κώστας Κ.».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου