ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκάθαρη αντίθεση από τον Πρόεδρο των Χημικών στο LNG

ξεκάθαρη-αντίθεση-από-τον-πρόεδρο-των-856062

Εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής της Πρωτοβουλίας Πολιτών ΟΧΙ LNG στον Παγασητικό – Παγασητικός SOS συναντήθηκαν την Δευτέρα 16/1 με τον Πρόεδρο της Ένωσης Χημικών Θεσσαλίας, κ. Στέργιο Γούναρη, στον οποίο εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στην τοπική κοινωνία, η πιθανή κατασκευή της μονάδας FSRU (LNG), και ζητησαν την άποψή του για το θέμα.

Κατά τη συζήτηση κ. Γούναρης τάχτηκε ξεκάθαρα κατά της χωροθέτησης της μονάδας, FSRU (LNG), εντός του Παγασητικού κόλπου και εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα έχει η εγκατάσταση μιας πλωτής δεξαμενής αποθήκευσης και επαναεριοποίησης LNG μέσα σε κλειστή θάλασσα καθώς και για τους κινδύνους που ελλοχεύει λόγω εγγύτητας σε οικισμούς σε περίπτωση ατυχήματος ή δολιοφθοράς.

Διευκρίνισε επίσης ότι ο όρος «υποβάθμιση περιβάλλοντος» αναφέρεται, όχι μόνο στο θαλάσσιο, αλλά και το οικιστικό περιβάλλον γιατί εκτός από την ποιότητα του νερού, την βιοποικιλότητα, τον αέρα και τον θόρυβο, περιλαμβάνει επίσης και την αξία της περιουσίας των κατοίκων καθώς και τον καθολικό αντίκτυπο απέναντι στην κοινωνία.

Από την Πρωτοβουλία πολιτών συμμετείχαν οι Ναπολέων Κολοβός, Πάρις Μουτσινάς, Κυριάκος Γεραμπίνης και Ευαγγελία Καραποστολάκη.

Οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας πολιτών, ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Στέργιο Γούναρη για τον χρόνο που διέθεσε και την πολύ εποικοδομητική συζήτηση.

Τόνισαν δε ότι η τοποθέτηση του κ. Σ. Γούναρη, τόσο με την ιδότητά του ως προέδρου των Χημικών Θεσσαλίας, όσο και ως επιστήμονα, έχουν ιδιαίτερη σημασία και αξία. Προσβλέπουμε στην πολύ αξιόλογη επιστημονική και επαγγελματική του εξειδίκευση και εμπειρία η οποία θα είναι πολύτιμη στην προσπάθειά μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου