ΤΟΠΙΚΑ

Σε 27 διασώσεις πτηνών προχώρησαν οι Πρόσκοποι του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Ν. Ιωνίας

σε-27-διασώσεις-πτηνών-προχώρησαν-οι-πρό-856002

Σε απολογισμό του έργου από το διάστημα του Μαΐου μέχρι και τον Νοέμβριο του 2022 προχώρησε η Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας Βόλου.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται:

«Κάνοντας έναν απολογισμό έργου από τον Μάιο μέχρι και τον Νοέμβριο 2022 πραγματοποιήσαμε είκοσι επτά διασώσεις άγριων πουλιών. Μία Κουκουβάγια, ένα Γεράκι, ένα Κιρκινέζι, ένα Χουχουριστή, ένα Γκιώνη, δυο Ασημόγλαρους, επτά Σταχτάρες, μια Νυχτερίδα, δύο Αγριοπερίστερα, πέντε Γλάρους , ένα Πετροχελίδονο, τρεις Δεκαοχτούρες, και μία Κουρούνα.

Εάν ήσουν Πρόσκοπος, Οδηγός η φίλος-η του Προσκοπισμού και θέλεις να έρθεις στην ομάδα μας η ηλικία σου είναι από 30 ετών και πάνω γυναίκα ή άντρας, σου αρέσει η εθελοντική προσφορά προς τον συνάνθρωπο, τη φύση κι αν επιθυμείς να βρεθείς σε μία ζεστή παρέα που πραγματοποιεί δραστηριότητες από όλους τους τομείς π.χ. (Κοινωνικές, Πολιτιστικές και Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, Εκδρομές στη φύση, Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και συνεστιάσεις), σύμφωνα με τις επιθυμίες των μελών της δεν έχεις παρά να έρθεις μαζί μας. Μην διστάσεις πάρε μας τηλέφωνο 6989614286, 6984718797.

Η Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας Βόλου είναι εθελοντική και εκφράζει, ως δομή, τη στρατηγική επιλογή και προσπάθεια του Σ.Ε.Π. για τη διεύρυνση των κοινωνικών παρεμβάσεων και την συμμετοχικότητα αναφορικά με την περισυλλογή των τραυματισμένων, ορφανών και εγκαταλελειμμένων θηλαστικών, πουλιών, ερπετών, θαλασσίων οργανισμών κλπ. στην περιοχή μας, αποτελώντας έναν σημαντικό συντελεστή στην προστασία της Άγριας Ζωής και συνεπίκουρο των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και των Κέντρων Διάσωσης και Περίθαλψης».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου