ΤΟΠΙΚΑ

Μηνύματα απάτης στα e-mail Βολιωτών

μηνύματα-απάτης-στα-e-mail-βολιωτών-855972

Με μηνύματα απάτης «βομβαρδίζονται» τις τελευταίες ημέρες στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία Βολιώτες – υποψήφια θύματα επιτηδείων.

Ανυποψίαστοι δέχονται στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο τρία μηνύματα από δήθεν διεύθυνση της Εθνικής Τράπεζας, η οποία τους ενημερώνει ότι «η πιστωτική σας κάρτα έχει αποκλειστεί προσωρινά».

Στο μήνυμα απάτης υπάρχει το λογότυπο της Εθνικής, που μπορεί να παραπλανήσει κάποιον καταναλωτή και να προχωρήσει σε επικύρωση των στοιχείων του, ανοίγοντας ουσιαστικά την πόρτα των τραπεζικών του λογαριασμών σε αετονύχηδες.

Στο μήνυμα αναφέρονται τα εξής:

«Αγαπητέ πελάτη,

Αυτή είναι η τρίτη ειδοποίηση που η National θέλει την αναπόφευκτη έγκρισή σας, καθώς έχει βελτιώσει τις διαδικασίες ασφαλείας για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να ενεργοποιήσετε ξανά τις λειτουργίες του διαδικτύου:

Επικυρώνω

Απαντήστε σε αυτό το email, εάν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Χαιρετισμοί,

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος».

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιτήδειοι επιχειρούν χρησιμοποιώντας το σήμα της Εθνικής Τράπεζας να «ψαρέψουν» θύματα. Προ μηνών, υπήρχαν καταγγελίες από πολίτες που είχαν πέσει θύματα απάτης, όταν έλαβαν SMS στα κινητά τους τηλέφωνα, που τους ενημέρωσαν για δήθεν προβλήματα με την τραπεζική τους κάρτα. Ενημερώνονταν ότι η κάρτα του είχε τεθεί σε αναστολή και καλούνταν να συνδεθούν με link, μέσω του οποίου έπεφταν σε… παγίδα.

Οι αρχές καλούν τους πολίτες να μην απαντούν ούτε σε SMS, ούτε σε e-mails και να προχωρούν άμεσα στο σβήσιμο παρόμοιων μηνυμάτων από τα κινητά τους και τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία τους. Όπως επισημαίνουν οι τράπεζες δεν επικοινωνούν με τους συγκεκριμένους τρόπους με τους πελάτες τους και καλούν όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για να μη δουν χρήματα να εξαφανίζονται από λογαριασμούς τους.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου