ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένη κίνηση, λίγες αγορές στην Black Friday

αυξημένη-κίνηση-λίγες-αγορές-στην-black-friday-855928

Μπορεί και η αγορά του Βόλου να κινήθηκε χθες σε ρυθμούς Black Friday και αρκετοί καταναλωτές να βγήκαν στους δρόμους από το πρωί για να κάνουν τα ψώνια τους ή έρευνα αγοράς, οι τζίροι ωστόσο κινήθηκαν σε χαμηλές πτήσεις.

Μόλις έναν μήνα πριν τα Χριστούγεννα, οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να κάνουν ψώνια είτε για τον εαυτό τους, είτε δώρα σε αγαπημένους, εκμεταλλευόμενοι τις εκπτώσεις της Black Friday. Στα εμπορικά καταστήματα η κίνηση ήταν αυξημένη, αλλά όχι σε επίπεδα που θα περίμενε κανείς.

Περισσότερη μαζικότητα παρατηρήθηκε στα πολυκαταστήματα, όπου η εικόνα ήταν αντιστρόφως ανάλογη. Υπήρχαν ουρές και αυξημένη κίνηση ακόμη και τις μεσημεριανές ώρες.

Καταστηματάρχες, που διατηρούν επιχειρήσεις επί της οδού Ερμού και ρωτήθηκαν από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, εξηγούσαν ότι πολλοί καταναλωτές μπήκαν στα καταστήματα για να δουν τις τιμές και τα προϊόντα και έφυγαν χωρίς να ψωνίσουν.

Επίσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απόστολο Οντόπουλο υπήρξε και μία μερίδα καταναλωτών, που ήταν εκείνοι που τις προηγούμενες ημέρες είχαν βρεθεί στο κέντρο της πόλης για να «τσεκάρουν» τις τιμές σε προϊόντα που ενδιαφέρονταν να αγοράσουν και χθες «επέστρεψαν» για να ψωνίσουν.

Ωστόσο ο κ. Οντόπουλος σημείωσε πως δεν παρατηρήθηκαν ουρές, ούτε συνωστισμός στα καταστήματα, με την BLack Friday να χαρακτηρίζεται απλά μια καλή μέρα για τις επιχειρήσεις της πόλης. «Δεν είναι αυτό που ενδεχομένως να περίμεναν ορισμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Καταφέρναμε σε πολύ υψηλό επίπεδο και είχαμε αρκετά καλές τιμές. Αναγνωρίστηκε αυτό. Το θέμα όμως είναι ότι υπάρχουν και τα άλλα «βαρίδια» που έχουμε φέτος, με την ενέργεια, τα καύσιμα και τα τρόφιμα, που έχουν επηρεάσει τον κόσμο», τόνισε.

Ο ίδιος κάλεσε τους καταναλωτές να κάνουν συμφέρουσες αγορές λαμβάνοντας πάντα υπόψη τόσο την τιμή, όσο και την ποιότητα των προϊόντων. «Οταν βλέπουν προϊόν που είναι στην τιμή που πρέπει και στην ποιότητα που πρέπει να το προμηθεύονται. Ούτε να δελεάζονται από τις τεράστιες εκπτώσεις, να κάνουν συμφέρουσες αγορές», σημείωσε.

«Οχι» την Κυριακή

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Θεσσαλίας αντιδρούν στο άνοιγμα των καταστημάτων αύριο Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου προτρέπει τα μέλη του να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις.

Επισημαίνεται πως με τροπολογία το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων επιτρέπει την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, αύριο Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

«Πρόκειται για μια «κατά παραγγελία» απόφαση που εξυπηρετεί συγκεκριμένες μεγάλες επιχειρήσεις παρότι το σύνολο της αγοράς την απορρίπτει ως αχρείαστη.

Ενώ χρειάστηκαν σχεδόν 10 χρόνια για να κατανοήσει η πολιτεία ότι οι οριζόντιες παρεμβάσεις στην αγορά όπως οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν ωφελούν τους καταναλωτές και τελικά να τις καταργήσει, εμμένει σε λάθος αποφάσεις που το μόνο που προσφέρουν είναι η αύξηση της τιμής των προϊόντων», εκτιμά η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας, με τους εμπορικούς συλλόγους να καλούν την ηγεσία του Υπουργείου να σεβαστεί τις χιλιάδες μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις και να πάρει πίσω τη συγκεκριμένη απόφαση, τονίζοντας ότι «η κυριακάτικη αργία είναι αναφαίρετο δικαίωμα και δεν θα επιτρέψουμε την κατάργησή της».

Σημειώνεται πως στο άνοιγμα αντιδρά και έχει προκηρύξει για αύριο απεργία ο σύλλογος εμποροϋπαλλήλων Μαγνησίας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου