ΤΟΠΙΚΑ

Κ. Παπανάτσιου: Ταφόπλακα για το ΕΣΥ το νομοσχέδιο της ΝΔ

κ-παπανάτσιου-ταφόπλακα-για-το-εσυ-το-855924

Ανακοίνωση σχετικά με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τη δευτεροβάθμια υγεία εξέδωσε η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Κατερίνα Παπανάτσιου.

«Τις επόμενες ημέρες η ελληνική κοινωνία θα έρθει αντιμέτωπη με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη δευτεροβάθμια Υγεία. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει δίνοντας τη χαριστική βολή στη διάλυση του ΕΣΥ όπως ακριβώς την είχε σχεδιάσει πριν την πανδημία.

Τίποτα δεν καταλάβανε στην Νέα Δημοκρατία, τίποτα δεν μάθανε τα περασμένα δύο χρόνια;

Οι «μεταρρυθμίσεις» που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο θα φέρουν την οριστική ρήξη του ΕΣΥ με το δημόσιο χαρακτήρα του και το ολοκληρωτικό διαζύγιο της κυβέρνησης με τους πολίτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν σε νέες οικονομικές επιβαρύνσεις που φέρνει η ιδιωτικοποίηση του.

Η βασική «μεταρρύθμιση» του νομοσχεδίου, θα επιτρέπει στους γιατρούς του δημοσίου να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο και να χειρουργούν σε ιδιωτικές κλινικές και σε ιδιώτες γιατρούςνα μπορούν να εργάζονται με μερική απασχόληση στα δημόσια νοσοκομεία. Σε αυτή τη περίπτωση καταργείται η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των ιατρών του ΕΣΥ. Το αποτέλεσμα θα είναι ασθενείς, με πρόσχημα τις μεγάλες αναμονές στις δημόσιες δομές, να «οδηγούνται» σε ιδιωτικά ιατρεία για να εξεταστούν και ιδιωτικά νοσοκομεία για να εγχειριστούν.

Ακόμα αρχίζει και η πιλοτική εφαρμογή των απογευματινών χειρουργείων με πληρωμή από τους πολίτες. Το παραπάνω σχέδιο μεταφράζεται σε αμοιβή περίπου 600€ για γιατρό και αναισθησιολόγο, όπως αναφέρουν από το Υπ. Υγείας, ενώ αυτό θα επιφέρει ουσιαστικά την ελαχιστοποίηση των «δωρεάν» πρωινών χειρουργείων.

Ο πραγματικός εξ’ αρχής στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν και είναι η κατεδάφιση του ΕΣΥ. Στο μικρό χρονικό διάστημα που της απομένει έως τις εκλογές επισπεύδει την υλοποίησή του, καθώς λόγω της Πανδημίας καθυστέρησε και έχει να λογοδοτήσει στα ιδιωτικά συμφέροντα που τον συντηρούν στην εξουσία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητάει την απόσυρση του νομοσχεδίου ταφόπλακα για την Δημόσια Υγεία. Με τις ρεαλιστικές προτάσεις που έχουμε καταθέσει στο δημόσιο διάλογο, θα δημιουργήσουμε ένα Νέο ΕΣΥ προσβάσιμο σε κάθε πολίτη που το χρειάζεται, με νέους αυξημένους μισθούς στους ιατρούς και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά των υγειονομικών».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου