ΤΟΠΙΚΑ

Παραμυθένια… η πλατεία Πανεπιστημίου

παραμυθένια-η-πλατεία-πανεπιστημίο-855910

Παραμυθένια… γίνεται από χθες η πλατεία Πανεπιστημίου στον Βόλο, όπου θα λειτουργήσει και φέτος, το θεματικό πάρκο του Δήμου για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τα πρώτα φορτηγά στάθμευσαν μπροστά από την πλατεία και άρχισαν να ξεφορτώνουν τα πρώτα εκθέματα, που θα τοποθετηθούν στην πλατεία- παραμυθοχώρα.

Ηδη από τις πρώτες ώρες, το θεματικό πάρκο άρχισε να παίρνει μορφή. Ο Σκρουτζ, η Χάιντι, το μολυβένιο στρατιωτάκι και η μπαλαρίνα και ήρωες που θα συντροφεύσουν τις φετινές γιορτές μικρούς και μεγάλους άρχισαν να παίρνουν θέση.

«Τα κορυφαία παραμύθια του κόσμου στον Βόλο», είναι φέτος το θέμα που θα φιλοξενήσει για παιδιά και όσους αισθάνονται παιδιά.

Συνολικά επτά παραμύθια θα φιλοξενηθούν μέσα από μεγάλα εκθέματα στην πλατεία Πανεπιστημίου, όπου επαγγελματίες ηθοποιοί θα υποδέχονται τους επισκέπτες και θα τους οδηγούν στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Το φετινό θεματικό πάρκο του Δήμου Βόλου για τις γιορτές θα διδάξει το οικουμενικό νόημα των Χριστουγέννων, όπως αυτό βγαίνει μέσα από αγαπημένα παραμύθια κάθε χώρας.

Στην κεντρική πύλη θα βρίσκεται ένα παραμύθι από τη Γαλλία, του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ, «Ο μικρός πρίγκιπας» και μέσα στο πάρκο θα υπάρχουν επίσης τα παραμύθια:

-από την Αγγλία του Κάρολου Ντίκενς «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία»

-Από την Ιρλανδία του Οσκαρ Ουάιλντ «Ο εγωιστής γίγαντας»

-Από τη Γαλλία του Σαρλ Περώ «Ο παπουτσωμένος γάτος»

-Από τη Γερμανία των αδερφών Γκριμ «Χάνσελ και Γκρέτελ»

-Από τη Δανία του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν «Το μολυβένιο στρατιωτάκι»

-Από την Ελβετία της Γιοχάνα Λουίζε Σπύρι «Χάιντι».

Το θεματικό πάρκο θα λειτουργεί από την 1η Δεκεμβρίου και έως τις αρχές Ιανουαρίου, υπό την αιγίδα του European Fairy Tail Route, μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης και είναι παιδαγωγικά εγκεκριμένο.

Η είσοδος θα γίνεται σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και η είσοδος θα είναι δύο ευρώ για τους επισκέπτες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου