ΤΟΠΙΚΑ

Επετειακές εκδηλώσεις για τα 141 χρόνια ελεύθερης Θεσσαλίας

επετειακές-εκδηλώσεις-για-τα-141-χρόνια-855748

Στην τιμητική επετειακή εκδήλωση με τίτλο «141 Χρόνια Ελεύθερη Θεσσαλία» που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης στην Πλάκα, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη», παρέστη ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Μετά την πανηγυρική δοξολογία που τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης, ακολούθησε χαιρετισμός και πομπή τιμητικού παραδοσιακού αγήματος προς το Μνημείο «Άγνωστου Στρατιώτη» στην πλατεία Συντάγματος και κατάθεση στεφάνων.

Σε μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός αναφέρει: «141 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας, 141 χρόνια από την επανένωση με τον εθνικό κορμό που επέκτεινε τα εδάφη του ελληνικού κράτους για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια, με την εύφορη καλλιεργήσιμη θεσσαλική γη και αύξησε τον πληθυσμό της Ελλάδας κατά 300.000 κατοίκους. 141 χρόνια ελευθερίας, δημιουργίας, ανθρώπινων αγώνων προόδου και ανάπτυξης. Τιμούμε τους ήρωες προγόνους που θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία, τιμούμε τους μαχόμενους με γενναιότητα και αυταπάρνηση, τιμούμε τον άμαχο πληθυσμό που βοήθησε με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα, τιμούμε τους ιερείς και τους δασκάλους, που κράτησαν άσβεστο το φως της ελληνικής πίστης και παιδείας. Όσο υπάρχει ιστορική μνήμη, υπάρχει ελπίδα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου