ΤΟΠΙΚΑ

Στο Επιμελητήριο Μαγνησίας φοιτητές του ΔΙΕΚ

στο-επιμελητήριο-μαγνησίας-φοιτητές-855722

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Μαγνησίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι σπουδαστές του ΔΙΕΚ Βόλου. Οι φοιτητές επισκέφθηκαν στο Επιμελητήριο στα πλαίσια του μαθήματος πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα του τμήματος «Στέλεχος μηχανογραφημένου λογιστηρίου-φοροτεχνικού γραφείου».

Στο συγκεκριμένο τμήμα του Α’ εξαμηνού φοιτούν 12 σπουδαστές με καθηγήτρια την οικονομολόγο κ. Μαρία Καζά, που τους συνόδευσε στην εκπαιδευτική επίσκεψη.

Τα παιδιά υποδέχτηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ο διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Βούκουτος, ο οποίος και ενημέρωνε τους σπουδαστές αναλυτικά για τον θεσμό των Επιμελητηρίων και τον γνωμοδοτικό χαρακτήρα τους. Παράλληλα, μίλησε διεξοδικά για τον τρόπο που λειτουργούν τα Επιμελητήρια στη χώρα, καθώς αποτελούν τον επιμελητηριακό σύμβουλο της Πολιτείας για εμπορικά και επιχειρηματικά ζητήματα.

Από την πλευρά της, η προϊσταμένη του τμήματος ΓΕΜΗ κα Εύη Διανέλλου μίλησε στα παιδιά για τη λειτουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, αλλά και την Υπηρεσία Μιας Στάσης, η οποία λειτουργεί από το 2018 και ουσιαστικά κατοχυρώνει ηλεκτρονικά όλες τις επιχειρήσεις της χώρας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου