ΤΟΠΙΚΑ

ΔΑΣ ΟΤΑ: Εξοργιστικά τα ψεύδη για τη δωροεπιταγή των εργαζομένων

δασ-οτα-εξοργιστικά-τα-ψεύδη-για-τη-δωρ-855624

Για ψεύδη κατά του προεδρείου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας κατηγορεί η παράταξη ΔΑΣ – ΟΤΑ. Αφορμή στάθηκε για ακόμη μία φορά η δωροεπιταγή των εργαζομένων που θα είναι 20 ευρώ αντί 40 που είχε προτείνει η ΔΑΣ ΟΤΑ.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται:

«Είναι εξοργιστικά τα ψεύδη της παράταξης “Πλαγεράς – Συνδικαλιστική Ανατροπή”, που απαρτίζει το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, στην απάντηση της στην πρόταση που έκανε η ΔΑΣ-ΟΤΑ να είναι η δωροεπιταγή προς τους εργαζόμενους, στην εποχή της φοβερής ακρίβειας που ζούμε, 40 €, αντί για 20 € που αποφάσισαν οι ίδιοι. Ποιο είναι το σκεπτικό τους; Λένε ότι η ετήσια συνδρομή των μελών είναι 30 € και από αυτά τα 10 € πηγαίνουν δήθεν στην ΠΟΕ-ΟΤΑ και στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, άρα το προεδρείο κάνει “ότι μπορεί”, επιστρέφοντας δήθεν στα μέλη όλο το υπόλοιπο.

Δεν μας λένε όμως οι εκπρόσωποι της παράταξης “Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή” πόσα χρήματα υπάρχουν σήμερα στους λογαριασμούς του συλλόγου και γιατί ένα μέρος από αυτά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς, για να ανακουφιστούν οι συνάδελφοι; Γιατί κρύβουν την οικονομική κατάσταση του Συλλόγου από τα μέλη του Δ.Σ και από τους συναδέλφους, αρνούμενοι να φέρουν πλήρη έλεγχο, περιλαμβανομένων των κινήσεων των λογαριασμών; Τι φοβούνται; Τι κρύβουν; Εξάλλου τα έξοδα που προφασίζονται για συνέδρια που γίνονται κάθε 3 χρόνια (το τελευταίο, λόγω κορονοιού, έγινε μετά από 4 χρόνια) και για τις τρέχουσες κινήσεις των μελών του Δ.Σ δεν δικαιολογούν να μην υπάρχει τη στιγμή αυτή ένα σεβαστό ποσό ως υπόλοιπο στους λογαριασμούς του Συλλόγου.

Οι συνάδελφοι πρέπει ακόμα να γνωρίζουν ότι το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ πήρε τελευταία φορά χρήματα από συλλόγους το 2019 και έκτοτε έχει αποφασίσει να μην παρθούν χρήματα από τα σωματεία στη δύναμη του. Γιατί λοιπόν ψεύδεται η παράταξη “Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή” ότι δίνει χρήματα από τις συνδρομές των συναδέλφων στο Ν.Τ, ενώ τα γνωρίζει όλα αυτά, διαθέτοντας μέλος της στο Ν.Τ;

Αντί να απαντούν με σοβαρότητα στα καίρια ζητήματα που θέτουμε, αναφέρονται περιπαικτικά στη ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας λέγοντας ότι “πολλαπλασιάζουμε τους άρτους” (όπως ο Χριστός). Όμως “άλαλα τα χείλη των ασεβών, των μη προσκυνόντων την εικόνα σου την σεπτή”. Μιλιά δεν βγάζουν για το ότι με τις αυταπάτες που καλλιέργησαν όλα αυτά τα χρόνια οι συγκεκριμένοι, ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να περιμένουν λύσεις από “σωτήρες” τύπου ΣΥΡΙΖΑ, μας πήραν, με την υπογραφή του 3ου Μνημόνιου, και εκείνο το μισό καρβέλι που μας είχε απομείνει στο τραπέζι.

Όσο για τα γνωστά παραμυθάκια περί “διασπαστών” που απευθύνουν προς τη ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας (και που χρησιμοποιούνται από τους εκπροσώπους του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού ενάντια στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ ανά την Ελλάδα), προτιμούμε να βρισκόμαστε στο πλάι των εργαζομένων, παλεύοντας για τα πραγματικά προβλήματα τους και ας μας αποκαλούν “διασπαστές”. Άλλωστε θα ήταν βρισιά να μας παίνευαν “συνδικαλιστές” που αφήνουν απέξω από τα σωματεία συμβασιούχους συναδέλφους. Τα σωματεία έγιναν για να ενώνουν τους εργαζόμενους και όχι για να τους διαχωρίζουν σε μόνιμους και σε συμβασιούχους με ημερομηνία λήξης. Προτιμούμε να παλεύουμε πάντα από θέσεις αρχών, παρά να βρισκόμαστε όπως τα μέλη του προεδρείου της παράταξης “Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή” αλά μπρατσέτα με απεργοσπάστες και άλλα ρετάλια του κινήματος.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας απαιτεί:

►Να πραγματοποιηθεί άμεσα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στην οποία το προεδρείο να φέρει πλήρη έλεγχο των οικονομικών του Συλλόγου, περιλαμβανομένων των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών, όπως έχει επανειλημμένα ζητήσει η ΔΑΣ-ΟΤΑ από το προεδρείο, που σταθερά κωφεύει.

►Να δοθεί δωροεπιταγή 40 € σε όλους τους εργαζόμενους. Θυμίζουμε ότι και πέρυσι οι δωροεπιταγές των 20 € που δόθηκαν, αυξήθηκαν στο ποσό αυτό κάτω από την πίεση της ΔΑΣ-ΟΤΑ.

►Να μοιραστούν δώρα στα παιδιά των συναδέλφων για τα Χριστούγεννα, που, θυμίζουμε, δεν δόθηκαν πέρυσι.

►Να μοιραστούν οι δωροεπιταγές στους συναδέλφους από όλα τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου. Να μην επαναληφθούν οι περυσινές αυθαιρεσίες, όταν οι δωροεπιταγές δόθηκαν εν κρυπτώ και ανεξέλεγκτα, χωρίς την παρουσία των εκλεγμένων της ΔΑΣ-ΟΤΑ. Η διαχείριση των οικονομικών του Συλλόγου δεν αποτελεί τσιφλίκι του εκάστοτε προεδρείου, αλλά ευθύνη όλων των εκλεγμένων μια που πρόκειται για τις συνδρομές όλων των συναδέλφων.

►Να δοθούν οι δωροεπιταγές σε όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από τυχόν δυσκολίες που μπορεί να υπάρξουν στο χρονικό διάστημα που έχει καθοριστεί για το μοίρασμα τους. Επισημαίνουμε ότι την περυσινή χρονιά συνάδελφοι που απουσίαζαν λόγω διαφόρων υποχρεώσεων δεν πήραν τις δωροεπιταγές, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί ότι θα υπάρξει εκ των υστέρων λύση στο ζήτημα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου