ΤΟΠΙΚΑ

Επεσαν τα πρώτα χιόνια στο Πήλιο

επεσαν-τα-πρώτα-χιόνια-στο-πήλιο-855574

Πρεμιέρα χειμερινής περιόδου χθες, με τα πρώτα χιόνια να πέφτουν σε Πήλιο και Ανάβρα, ασπρίζοντας τις βουνοκορυφές. Μετά από ένα παρατεταμένο με ανοιξιάτικες σχεδόν θερμοκρασίες φθινόπωρο, ο χειμώνας έκανε απότομα την εμφάνισή του, με χιόνι και κάθετη πτώση της θερμοκρασίας στα ορεινά, ενώ ο υδράργυρος στον Βόλο κινήθηκε σε μονοψήφια νούμερα.

Η πρώτη χιονόπτωση για τη φετινή χειμερινή περίοδο ξεκίνησε στις έξι περίπου χθες το πρωί και διήρκησε περισσότερο από τέσσερις ώρες. Ηταν όμως ήπια. Το ύψος του χιονιού δεν ξεπέρασε τα δέκα εκατοστά, από την Αλυκόπετρα έως λίγο κάτω από το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου προς Κισσό. «Η χιονόστρωση περιορίστηκε σε υψόμετρο 800 μέτρων και πάνω και δεν προκάλεσε προβλήματα», ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Με την έναρξη της χιονόπτωσης, τόσο στο Πήλιο, όσο και στην Ανάβρα, βγήκαν άμεσα εκχιονιστικά μηχανήματα για τον καθαρισμό του κεντρικού οδικού άξονα. Τέσσερα μηχανήματα επιχείρησαν στα Χάνια και ένα στην Ανάβρα.

«Δεν σημειώθηκε κανένα πρόβλημα. Το βράδυ (σ.σ. χθες) θα προχωρήσουμε στη ρίψη αλατιού προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία παγετού», ανέφερε η κ. Κολυνδρίνη.

Η χιονόπτωση στα ορεινά του Πηλίου οδήγησε σε «βουτιά» τον υδράργυρο στον Βόλο. Το θερμόμετρο χθες κινήθηκε σε μονοψήφια νούμερα, χωρίς να ξεπερνά τους 7ο C. Στην πόλη επικράτησαν συννεφιά, ψιλόβροχο και τσουχτερό κρύο.

Σύμφωνα με το meteo.gr και σήμερα Τρίτη προβλέπεται χιονόπτωση, κατά διαστήματα πιο πυκνή στα ορεινά του Πηλίου στα Χάνια, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2ο έως 0o C.

Στον Βόλο αναμένονται αρκετά σύννεφα, βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως έως τέσσερα Μποφόρ και θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 4ο έως 12ο C, η αίσθηση όμως θα είναι έως και τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Αυτοκίνητο έμεινε στη μέση του δρόμου

Χθες το πρωί συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, που επιχειρούσαν αποχιονισμό του δικτύου, εντόπισαν στον δρόμο από Κισσό προς Χάνια αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί.

Οπως έγινε γνωστό, τα ελαστικά του αυτοκινήτου ήταν φθαρμένα, με αποτέλεσμα το όχημα να ακινητοποιηθεί. Μηχανήματα τράβηξαν το όχημα σε ασφαλές σημείο, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για τον ίδιο τον οδηγό, αλλά και τις συνθήκες κυκλοφορίας στο σημείο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου