ΤΟΠΙΚΑ

«Ξηλώθηκαν» δεκάδες πινακίδες

ξηλώθηκαν-δεκάδες-πινακίδες-855526

Δεκάδες πινακίδες παράνομα σταθμευμένων αυτοκινήτων «ξήλωσαν» χθες αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Βόλου, σε μία επιχείρηση «σκούπα» στην οδό Κ. Καρτάλη, που το πρωί είχε καταστεί απροσπέλαστη.

Οδηγοί, που χθες, πρώτη… χειμωνιάτικη ημέρα, επέλεξαν να μετακινηθούν με τα οχήματά τους στο κέντρο, δεν μπορούσαν να διασχίσουν την Κ. Καρτάλη, η οποία λειτουργούσε μόλις και μετά βίας με μία λωρίδα κυκλοφορίας, λόγω παράνομα παρκαρισμένων και διπλοπαρκαρισμένων οχημάτων.

Το μποτιλιάρισμα που δημιουργήθηκε ήταν άνευ προηγουμένου με αποτέλεσμα δυνάμεις της Τροχαίας να παρέμβουν και να αφαιρέσουν πινακίδες οχημάτων, των οποίων οι οδηγοί δεν φρόντισαν να απομακρύνουν άμεσα.

Οι επιχειρήσεις της Τροχαίας θα συνεχιστούν με εντατικό ρυθμό το επόμενο χρονικό διάστημα και σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία Βόλου, δυνάμεις της οποίας θα οργώνουν από την ερχόμενη Παρασκευή συστηματικά το κέντρο της πόλης.

«Θα προχωρούμε σε εντατικούς και αυστηρούς ελέγχους για να αποτρέπουμε την παράνομη στάση και στάθμευση οχημάτων που προκαλούν προβλήματα κυκλοφορίας στην πόλη. Οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί ενόψει και των γιορτών, οπότε και αναμένεται πλήθος επισκεπτών στην πόλη», σημείωσε η αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου, Νατάσσα Μορφογιάννη.

Χθες, η κ. Μορφογιάννη και στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας είχαν συνάντηση με τον διοικητή Τροχαίας, Θανάση Κουλούρη, με τον οποίο και συναποφασίστηκαν ταυτόχρονες επιχειρήσεις για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, αλλά και μέτρα ενόψει της τελετής φωταγώγησης της πόλης, μεθαύριο, Πέμπτη.

Οπως αποφασίστηκε θα αποκλειστεί η είσοδος προς το κέντρο του Βόλου από την οδό Πολυμέρη, ενώ θα κλείσει και η Αργοναυτών μετά το πάρκινγκ του λιμανιού. Παράλληλα θα ενημερωθούν Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ για να αναπροσαρμόσουν τα δρομολόγια των λεωφορείων τους. «Τροχαία και Δημοτική Αστυνομία θα είμαστε στους δρόμους για τη διευκόλυνση των οδηγών και την ασφαλή κίνηση των πεζών», σημείωσε η κ. Μορφογιάννη.

Στόχος το κέντρο να είναι ελεύθερο για να υποδεχθεί τους χιλιάδες των πολιτών που θα σπεύσουν για την τελετή φωταγώγησης της πόλης μεθαύριο, στις επτά το απόγευμα, μπροστά από το κτίριο «Παπαστράτος».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου