ΤΟΠΙΚΑ

Στο μικροσκόπιο οι καταγγελίες για την Κιβωτό στο Διμήνι, αλλά…

στο-μικροσκόπιο-οι-καταγγελίες-για-τη-855356

Μπορεί η Εισαγγελία Βόλου να διέταξε νέα προκαταρκτική έρευνα για να διερευνηθούν οι καταγγελίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας για κακοποιητικές συμπεριφορές στη δομή της Κιβωτού στον Διμήνι, ωστόσο μέχρι χθες δεν είχε κατατεθεί καμία μήνυση στον Βόλο για κακοποιητικές συμπεριφορές.

Οι πληροφορίες λένε ότι αναφορικά με τη δομή του Βόλου έχουν υποβληθεί μηνύσεις σε άλλες πόλεις, οι οποίες θα ενσωματωθούν στη δικογραφία, που γίνεται τοπικά.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η έρευνα για τις καταγγελίες για κακοποιήσεις από τους δύο εισαγγελείς Ανηλίκων, που έχουν αναλάβει την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση με θύμα 19χρονο παραμένει η μόνη που αφορά στο συγκεκριμένο αδίκημα. Υπάρχουν ωστόσο καταθέσεις που «δείχνουν» ότι μπορεί ακόμα τρία παιδιά να έχουν πέσει θύματα.

Η έρευνα στον Βόλο γίνεται με φόντο τη χιονοστιβάδα καταγγελιών για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών, ενώ οι αστυνομικοί, στους οποίους έχει ανατεθεί η έρευνα, θα πάρουν καταθέσεις από εργαζομένους και φιλοξενούμενα παιδιά.

Υπενθυμίζεται πως η Ασφάλεια Βόλου είχε αναλάβει και άλλη προκαταρκτική από τον εισαγγελέα, ύστερα από την καταγγελία Χλίτσιου για ξυλοδαρμό τριών τροφίμων.

Θα ζητηθεί επίσης από την ΕΛ.ΑΣ. να ληφθούν καταθέσεις και από άλλα παιδιά, τα οποία στο μεσοδιάστημα είχαν φύγει από τη δομή του Βόλου για άλλα παραρτήματα της Κιβωτού του Κόσμου σε Αθήνα και Ιωάννινα. Όταν τα παιδιά θα καταθέσουν στα τοπικά Αστυνομικά Τμήματα, ο φάκελος θα συμπληρωθεί και θα σταλεί στην Εισαγγελία Βόλου.

Στο πλαίσιο αυτό οι δικαστικές αρχές του Βόλου αναμένεται να λάβουν γνώση και της κατάθεσης που θα κάνει τις επόμενες μέρες η μητέρα 8χρονου που διέμενε στον Βόλο και ο οποίος μαζί με τη μητέρα του έχει καταγγείλει κακοποιητική συμπεριφορά, με αιχμή του δόρατος το περιβόητο κλουβί, στο οποίο έχει πει δημοσίως ότι «τον κλείδωσαν, γιατί έκανε αταξίες».

Η μητέρα του λέει πως για το συγκεκριμένο θέμα έχει καταθέσει διαδοχικά δύο μηνύσεις από την περασμένη άνοιξη στην Εισαγγελία Αθηνών, αλλά δεν είχε τότε κληθεί να καταθέσει.

«Μας είπαν θα καταθέσουμε στην Εισαγγελία Ανηλίκων μέσα στην εβδομάδα», είπε η μητέρα του 8χρονου, προσθέτοντας «εγώ τα παιδιά μου τα έχω πάρει πίσω και τα τρία. Δεν έχω να κερδίσω κάτι, θα μπορούσα να μην ασχοληθώ, αλλά θέλω να βοηθήσω τα άλλα παιδιά».

Η ίδια σε νέα δημόσια παρέμβασή της σε τηλεοπτικές εκπομπές ανέφερε ότι «το παιδί είναι τρομοκρατημένο με τα ασύστολα ψεύδη που ακούγονται. Το γεγονός ότι έπαιζαν τα παιδιά με το κλουβί, όπως φαίνεται στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, δεν αναιρεί ότι τα έβαζαν τα παιδιά εκεί για τιμωρία», σημείωσε.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου