ΤΟΠΙΚΑ

«Παράθυρο» στην αγορά εργασίας

παράθυρο-στην-αγορά-εργασίας-855251

Φοιτητές, που επιθυμούν να κάνουν πρακτική, αλλά και απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που θέλουν να κατοχυρώσουν μία θέση απασχόλησης, διάβηκαν χθες το κατώφλι του Ξενία και είχαν την ευκαιρία αξιοποιώντας τις «Ημέρες Καριέρας», που διοργάνωσε το Γραφείο Διασύνδεσης του ΠΘ, να καταθέσουν βιογραφικά, να κάνουν συνεντεύξεις με στελέχη επιχειρήσεων, σε μία προσπάθεια να διασυνδεθούν με την αγορά εργασίας.

Η ανταπόκριση ήταν ομολογουμένως μεγάλη. Στο Γραφείο Διασύνδεσης του ΠΘ είναι εγγεγραμμένοι 2.000 απόφοιτοι, μολονότι «μετρά» μόνο έναν χρόνο λειτουργίας.

Το σημαντικό, εκτός από τη μαζική συμμετοχή, είναι ότι στη διαδικασία εντάχθηκαν και Βολιώτες φοιτητές που έχουν αποφοιτήσει από άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, όμως εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να παρευρεθούν στη δράση και το αίτημά τους έγινε αποδεκτό, όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Εύη Παπαντώνη, υπεύθυνη εκ μέρους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,

Στόχος του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την «Ημέρα Καριέρας» είναι η διασύνδεση φοιτητών και αποφοίτων με την επιχειρηματικότητα. Συνολικά 33 επιχειρήσεις με τοπικό, αλλά και εθνικό αποτύπωμα στην οικονομία, αλλά και επιχειρήσεις από το εξωτερικό «άνοιξαν» παράθυρο για την απασχόληση και την πρακτική τους.

Εκπρόσωποί τους από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα με προκαθορισμένα ραντεβού παρέμειναν στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, για να γνωρίσουν τους φοιτητές και απόφοιτους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προσφέροντας ευκαιρίες πρακτικής άσκησης και απασχόλησης.

Απόφοιτοι και φοιτητές ενημερώθηκαν από τις επιχειρήσεις για τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι νεοσύστατο με μόλις ένα έτος ζωής και ήδη έχουν εγγραφεί 2.000 απόφοιτοι, που αναζητούν εργασία. Βέβαια το δίκτυο αποφοίτων του τοπικού Ιδρύματος είναι πολύ μεγάλο μια και οι απόφοιτοι των τελευταίων 5 ετών ανέρχονται στους 19.000!

Η Εύη Παπαντώνη, έχοντας το γενικό πρόσταγμα εκ μέρους του Γραφείου Διασύνδεσης ως υπεύθυνη, μέχρι αργά το απόγευμα ενημέρωνε τους ενδιαφερόμενους για το πού πρέπει να απευθυνθούν, ενώ όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «οι «Ημέρες Καριέρας» στον Βόλο θα επαναληφθούν τον ερχόμενο Ιούνιο. Στο μεσοδιάστημα υπάρχει προγραμματισμός ανάλογες δράσεις διασύνδεσης να γίνουν επίσης στη Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα και τη Λαμία, όπου λειτουργεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Καταβάλλουμε προσπάθεια να καλύψουμε όλες τις σχολές, όλα τα επίπεδα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο. Θέλουμε να βοηθήσουμε τόσο τους νέους απόφοιτους, όσο και τους φοιτητές που είναι σε διαδικασία αναζήτησης πρακτικής άσκησης», επισήμανε η ίδια, αναφερόμενη στη συμβουλευτική που παράλληλα ζητούν οι απόφοιτοι για περαιτέρω σπουδές, αλλά και για απασχόληση.

Η παρουσία πάντως των επιχειρήσεων στη δράση αποτέλεσε πραγματικά ένα ενθαρρυντικό μήνυμα, καθώς καταγράφεται πλέον έντονο ενδιαφέρον στην προσέλκυση νέων στελεχών να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου