ΤΟΠΙΚΑ

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο οι συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας

στη-συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-στο-νοσ-855044

Την εναντίωσή τους στο νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια υγεία που προωθεί η κυβέρνηση και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο στη Βουλή, δείχνουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας, εκφράζουν την αντίθεση τους κατά του νέου αντιδραστικού νομοσχεδίου – τομής για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στην Δευτεροβάθμια Περίθαλψη και ενώνουν τις δυνάμεις τους με τις Ενώσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών σε όλη τη χώρα, ιατρικούς συλλόγους, εργατικά σωματεία και φορείς συνταξιούχων για την απαίτηση άμεσης απόρριψης αυτού του άθλιου νομοσχεδίου.

«Κάθε άρθρο και κάθε παράγραφος του εκτρωματικού αυτού νομοσχεδίου έρχεται να υπηρετήσει την εμπορευματοποίηση της Υγείας, τον περαιτέρω αποκλεισμό του λαού από δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες, την ένταση της επίθεσης στους υγειονομικούς.

Ξηλώνει την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση για τους γιατρούς του ΕΣΥ, με στόχο να στείλει ακόμα περισσότερη πελατεία ασθενών στον ιδιωτικό τομέα.

Διαλύει εργασιακές σχέσεις, νομιμοποιεί και γενικεύει τις διαδικασίες μπαλώματος των τεράστιων κενών, ανακυκλώνοντας δυναμικό από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, αξιοποιώντας «αποφοίτους της Ιατρικής».

Από τη σφοδρή επίθεση, που αποτελεί «αιτία πολέμου» όχι μόνο από τους υγειονομικούς αλλά από σύσσωμο το εργατικό – λαϊκό κίνημα, δεν γλιτώνουν ούτε οι εργαζόμενοι στο Φάρμακο, αφού το νομοσχέδιο ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα της εργοδοσίας των φαρμακαποθηκών για δουλειά και τα Σάββατα, με υπέρβαση του 40ωρου τη βδομάδα, με μια απλή δήλωση στον αρμόδιο δήμο.

  • Εμείς οι συνταξιούχοι απαιτούμε: «Να απορριφθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που έχει φέρει η κυβέρνηση για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και ζητάμε: «Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό» και να γίνουν άμεσα προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Βόλου και στα Κέντρα Υγείας του Νομού και καλούμε του συνταξιούχους της Μαγνησίας να στηρίζουν τα σωματεία υγειονομικών της Μαγνησίας που οργανώνουν συγκέντρωση – διαμαρτυρίας για την Υγεία την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 13:00 στην είσοδο του Γ. Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο»» αναφέρεται στην ανακοίνωση των οργανώσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου