ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή για το φορτίο «θανάτου»

στη-φυλακή-για-το-φορτίο-θανάτου-854900

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή χθες το ανδρόγυνο Ρομά, που κατηγορείται για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα, με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 € σε βαθμό κακουργήματος.

Στον ανακριτή ο 34χρονος ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ευθύνη για το φορτίο «θανάτου» με τις 50.000 δόσεις ηρωίνης που βρέθηκαν κρυμμένες στα τοιχώματα του αυτοκινήτου που οδηγούσε και ζήτησε να μην προφυλακιστεί η 32χρονη σύζυγός του. «Αφήστε τη ελεύθερη. Είναι μάνα τριών παιδιών. Δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση της μεταφοράς» φέρεται να επισήμανε, ωστόσο τα επιχειρήματα που προέβαλε δεν έπεισαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος άνδρας και η 32χρονη σύζυγός του ξεκίνησαν από το Αγρίνιο, όπου διαμένουν, πήγαν στην Αθήνα, όπου φέρεται να παρέλαβαν την ηρωίνη από άγνωστο άτομο, όπως ανέφεραν και την πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη για να το παραδώσουν σε επίσης άγνωστο άτομο.

Ο άνδρας παραδέχτηκε ότι γνώριζε πως στο εσωτερικό των θυρών του Ι.Χ. αυτοκινήτου, που είναι ιδιοκτησίας του, μετέφερε ηρωίνη 10 κιλών, ενώ η γυναίκα φέρεται να αρνήθηκε τα πάντα, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τη φυλάκιση.

Στο άκουσμα της απόφασης ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση και των δύο, περίπου 30 ομοεθνείς τους από Βόλο και Αθήνα που έσπευσαν προς συμπαράσταση ξεσπούσαν σε θρήνο, ενώ άλλοι φώναζαν και αναρωτιόντουσαν με ποιόν θα μεγαλώσουν τώρα τα τρία ανήλικα παιδιά του ζευγαριού.

Βαρύ το φορτίο που μετέφεραν

Υπενθυμίζεται πως το ζευγάρι συνελήφθη στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων του Αλμυρού από άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που ερευνούσε την υπόθεση επισταμένα, έχοντας εδώ και καιρό πληροφορίες ότι επίκειται μεταφορά μεγάλης ποσότητας ηρωίνης από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Για τη σύλληψή τους στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση. Όταν το ζευγάρι σταμάτησε στον ΣΕΑ Αλμυρού αστυνομικοί ξεκίνησαν έλεγχο μέσα στο αυτοκίνητο. Οι πληροφορίες που είχαν επιβεβαιώθηκαν. Οι δράστες είχαν επιμελώς κρυμμένα σε ειδικές συσκευασίες μέσα στα «τοιχώματα» των πορτών του αυτοκινήτου τα 10 κιλά ηρωίνης.

Το ζευγάρι οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Βόλου η οποία άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

Οι αρχές εκτιμούν πως τα 10 κιλά ηρωίνης αντιστοιχούν σε 50.000 δόσεις, ενώ η αξία υπολογίζεται στα 300.000 ευρώ τουλάχιστον.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου