ΤΟΠΙΚΑ

Μαζική κινητοποίηση από την Ενωση Υγειονομικών Γιατρών Μαγνησίας

μαζική-κινητοποίηση-από-την-ενωση-υγε-854880

Ανακοίνωση σχετικά με την αυριανή διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι στο Νοσοκομείο του Βόλου, με βασικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια υγεία, εξέδωσε η Ενωση Υγειονομικών Γιατρών Μαγνησίας.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται:

«Το Υπουργείο Υγείας και συνολικά η Κυβέρνηση, ενεργώντας με το γνωστό εμμονικό και πλέον ιδεοληπτικό τρόπο με το πρόσφατο Νομοσχέδιο για το ΕΣΥ, ουσιαστικά δίνει ένα πολύ δυνατό χτύπημα – ίσως τελειωτικό – στη Δημόσια Υγεία.

Θεωρώντας πως εκφράζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του νομού Μαγνησίας αλλά και σε Πανελλαδικό επίπεδο, δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στις διατάξεις του εν λόγω Νομοσχεδίου με προεξάρχουσα αντίθεσή μας το άρθρο 10.

Αλγεινή εντύπωση αλλά και απορία αποτελεί η στάση πρώην στελεχών του ΕΣΥ, όπως η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Γκάγκα Ασημίνα καθώς και πολλών άλλων σε τοπικό και Πανελλήνιο επίπεδο οι οποίοι θεωρούν πως οι χρόνιες παθογένειες του εσύ θα αντιμετωπιστούν με τις συγκεκριμένες διατάξεις. Αναρωτιόμαστε ειλικρινά, μετά τα τόσα πολλά χρόνια σταδιοδρομίας τους στη Δημόσια Υγεία πως διανοούνται να καταρτίζουν και να υπερψηφίσουν τελικά τις συγκεκριμένο Νομοσχέδιο.

Με το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω υποβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Αντί να ενισχύεται ο δημόσιος και ο δωρεάν χαρακτήρας του για όλους μέσω μόνιμων προσλήψεων για ενίσχυση του υπάρχοντος ελλιπέστατου Ιατρικού προσωπικού, απεναντίας καθιερώνεται ένα μοντέλο ΣΔΙΤ όσον αφορά στους γιατρούς, μέσω του οποίου οι εργασιακά εξαντλημένοι Εσύτες, καλούνται να διατηρούν και ιδιωτικό ιατρείο δύο φορές την εβδομάδα, κάτι που με τις σημερινές συνθήκες και ωράρια εργασίας, φαντάζει τουλάχιστον ουτοπικό. Το Υπουργείο Υγείας εξακολουθεί να παρανομεί και στο θέμα των απολαβών των ιατρών του ΕΣΥ, μην εφαρμόζοντας τις αποφάσεις του ΣΤΕ, για επαναφορά των μισθών στα προ μνημονίων επίπεδα και πρόσφατα στο θέμα των ανεμβολίαστων συναδέλφων, όπου και πάλι παρά την πρόσφατη δικαίωσή τους από τα δικαστήρια θέτει όρους για την επιστροφή τους στην εργασία τους, επιδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τιμωρητική λογική.

Όλα τα παραπάνω δυστυχώς για ακόμα μια φορά θα αναγκάσουν τα συνήθη υποζύγια, δηλαδή τον ελληνικό λαό, να πληρώσει «το μάρμαρο», βάζοντας βαθιά το χέρι στη τσέπη. Επιστρέφουμε με αυτόν τον τρόπο σε εντελώς αποτυχημένες τακτικές περασμένων δεκαετιών που μάταια θεωρούσαμε πως είχαμε επιτέλους εγκαταλείψει.

Ταυτόχρονα η ιδιωτική Υγεία συνεχώς γιγαντώνεται και πλέον δύναται να εντάξει στο σύστημά της φθηνά ιατρικά εργατικά χέρια στο πρόσωπο συναδέλφων που κάτω από το βάρος της εργασιακής εξάντλησης και της οικονομικής και επαγγελματικής-επιστημονικής εξαθλίωσης, θα έχουν ως μόνη διέξοδο τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας.

Μοναδικός τρόπος ανάσχεσης των δυσμενών αυτών διαγραφομένων εξελίξεων αποτελεί η ενεργοποίηση του λαού και η συ στράτευσή του μαζί μας ώστε να ακουστεί ένα βροντερό «ΟΧΙ» που θα φτάσει μέχρι την οδό Αριστοτέλους. Στα πλαίσια αυτά συμμετέχουμε στην αυριανή διαμαρτυρία (1/12/2022) και ώρα 13:00 στην είσοδο του Νοσοκομείου όπου καλούμε τον κόσμο να είναι στο πλευρό μας προκειμένου να απαιτήσουμε τη διατήρηση του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ.

Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε πως η συγκεκριμένη μας κινητοποίηση αποτελεί αποκλειστική πρωτοβουλία της ΕΙΝΚΥΜ, η οποία παραδοσιακά διεκδικεί τα δικαιώματα των ασθενών και των ιατρών του ΕΣΥ μακριά από οποιαδήποτε κομματική δραστηριότητά. Η φωνή μας ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε κομματικά ανεξάρτητη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου