ΤΟΠΙΚΑ

Νέες φωτιές στη δομή του Βόλου: Αγιογραφία με τον πατέρα Αντώνιο

νέες-φωτιές-στη-δομή-του-βόλου-αγιογρα-854859

Αντιδράσεις εντός της Εκκλησίας φέρεται να προκαλεί αγιογραφία στη δομή του Βόλου, που παρουσιάζει τον πατέρα Αντώνιο στη θέση του Χριστού στην Αμπελο, σύμφωνα με το site ekklisiaonline.gr.

Επίσημη ανακοίνωση ή τοποθέτηση εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει εκδοθεί, εκτιμάται ωστόσο ότι τις επόμενες μέρες θα γίνει.

Η συγκεκριμένη αγιογραφία με τον Χριστό στην Αμπελο αποδίδεται από μελετητές στον Θεοφάνη Στρελίτζα, Κρητικό αγιογράφο ή στους επιγόνους του.

Το νόημα της εικόνας είναι σαφές, αφού προσδιορίζεται στο κείμενο του Ευαγγελίου, που ακουμπά ανοιχτό μπροστά του ο Χριστός, στο οποίο αναγράφεται: «Εγώ ειμί η άμπελος η αληθινή και ο Πατήρ μου ο γεωργός εστί».

Πρόκειται για μια παραβολή, στην οποία ο Χριστός παρομοιάζεται με την κληματαριά, που δίνει πνευματική ζωή στα κλήματα (τους ανθρώπους), όταν είναι ενωμένα μ’ αυτή, για να καρποφορήσουν. Ο Χριστός ως άμπελος επαναλαμβάνεται συχνά με μεγάλη πιστότητα στην αγιογραφία, με πρώτο διδάξαντα τον αγιογράφο Αγγελο (Κρήτη, 15ος αιώνας).

Στην επίμαχη αγιογραφία, που φέρεται να υπάρχει μέσα στη δομή του Βόλου, στη θέση του Χριστού βρίσκεται… ο π. Αντώνιος, σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει το ekklisiaonline.gr, γεγονός που προκαλεί έντονες διαμαρτυρίες.

Σημειώνεται πως ο Αρχιεπίσκοπος, μόλις ξέσπασαν οι πρώτες καταγγελίες κατά του πατρός Αντωνίου, έσπευσε με μία ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση να τονίσει ότι θα παραπεμφθεί σε εκκλησιαστική ανάκριση και του απαγόρευσε να ιερουργεί.

Οn camera ο 8χρονος για τη δομή του Βόλου

Ο 8χρονος, που κατήγγειλε ότι τιμωρήθηκε στο περίφημο κλουβί, που βρίσκεται στη δομή της Κιβωτού στο Διμήνι και προοριζόταν για να φιλοξενεί ζώα, μίλησε on camera χθες και περιέγραψε τις βασανιστικές, όπως λέει, στιγμές, που βίωσε μέσα στη δομή του Βόλου.

«Με χτυπούσαν, με τυραννούσαν, με ταράζανε, με κλειδώνανε οι παιδαγωγοί μου» είπε χαρακτηριστικά. «Ημουν λίγο ζωηρός και μια κυρία μου είχε είπε ότι η συμπεριφορά μου είναι για κλουβί και με έβαλε στο κλουβί. Σε κλουβί για παπαγαλάκια και με κλείδωσε. Ηταν βράδυ», πρόσθεσε το παιδί, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1.

Υπενθυμίζεται ότι το 8χρονο παιδί είχε μιλήσει και πριν από λίγες ημέρες για την τιμωρία στο κλουβί, αλλά και για το τι συνέβαινε στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο. Ο 8χρονος είχε πει ότι τον έβαζαν για ώρες μέσα στο κλουβί, του έδιναν χαλασμένο φαγητό και ότι τον χτυπούσαν.

Η μητέρα του έχει καταθέσει για τις κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος του γιου της δύο μηνύσεις από την περασμένη άνοιξη στην Εισαγγελία Αθηνών και είναι θέμα χρόνου να κληθεί να καταθέσει στις αρχές.

«Φώναζα να με βγάλουν και έκατσα τρεις ώρες και με έβγαλε ο αδερφός μου. Τα υπόλοιπα παιδιά ήταν στο κρεβάτι τους» πρόσθεσε το παιδί.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο 8χρονος, η δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο ήταν χωρισμένη σε κακούς και καλούς. Οι καλοί έπαιρναν επιβραβεύσεις, ενώ οι κακοί είχαν συνέπειες. «Εγώ ήμουν στους κακούς. Εκανα σκανταλιές» είπε και πρόσθεσε «με χτυπούσαν οι παιδαγωγοί με κλοτσιές και μπουνιές» είπε το παιδάκι.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε πως του έλεγαν να μην τα λέει στους γονείς μου «γιατί θα με χτυπήσουν πάλι». «Δεν θέλω να ξαναπάω στην Κιβωτό ποτέ», είπε στο τέλος ο 8χρονος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου