ΤΟΠΙΚΑ

Κλειστή η πισίνα στο ΕΑΚ Βόλου από χθες – Πότε θα ανοίξει ξανά

κλειστή-η-πισίνα-στο-εακ-βόλου-από-χθες-854851

Εκλεισε από χθες η πισίνα 25 μέτρων στο ΕΑΚ Βόλου για τεχνικούς λόγους ξεσηκώνοντας αντιδράσεις γονέων, που αναγκάζονται να μετακινούν τα παιδιά τους για προπονήσεις στο Κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας. Η πισίνα πρόκειται να τεθεί ξανά σε λειτουργία από αύριο Παρασκευή ή το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα, ωστόσο στα «πηγαδάκια» τα σενάρια οργιάζουν ότι η πισίνα δεν θα ξαναλειτουργήσει εξαιτίας του υπέρογκου ενεργειακού κόστους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργο Βλιώρα, στην πισίνα παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα. «Πρόκειται για ένα γηρασμένο κολυμβητήριο, ηλικίας άνω των 30 ετών, στο οποίο παρουσιάζονται διαρκώς τεχνικά προβλήματα», αναφέρει.

Οπως εξηγεί, το πρόβλημα προέκυψε την περασμένη Δευτέρα. «Ειδοποιήσαμε τα αθλητικά σωματεία για το πρόβλημα. Τους εξηγήσαμε ότι η πισίνα θα κρατήσει θερμοκρασία έως και την Τρίτη και ότι από την Τετάρτη θα πρέπει να κάνουν τις προπονήσεις τους στις πισίνες στο Κλειστό Κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας. Ενημερώσαμε όλα τα σωματεία, τα οποία με τη σειρά τους όφειλαν να ενημερώσουν τους γονείς, από τους οποίους πληρώνονται, για να μην προκαλείται αναστάτωση», είπε σε κατηγορηματικό τόνο ο κ. Βλιώρας.

Ηδη τεχνικός φροντίζει για την επίλυση του προβλήματος, προκειμένου η 25άρα πισίνα του ΕΑΚ Βόλου να λειτουργήσει από αύριο ή το αργότερο από την ερχόμενη Δευτέρα. «Η πισίνα έκλεισε εξαιτίας τεχνικού προβλήματος και για κανέναν άλλο λόγο», απάντησε ο κ. Βλιώρας στα σενάρια, που θέλουν την πισίνα να μην ξαναλειτουργεί «εξαιτίας υπέρογκων οφειλών σε λογαριασμούς φυσικού αερίου».

«Ως δημοτική αρχή αν είναι να κάνουμε κάτι, το ανακοινώνουμε. Εχουμε πει ότι όντως το κόστος είναι υπέρογκο, όπως και ότι κάνουμε τα πάντα να κρατήσουμε όλες τις πισίνες ανοιχτές. Το πρόβλημα είναι τεχνικής φύσης και είναι απαράδεκτο αν τα σωματεία δεν φρόντισαν να ενημερώσουν τους γονείς» είπε σε αυστηρό τόνο ο κ. Βλιώρας.

Ο ίδιος συγκάλεσε για σήμερα συνάντηση με τους εκπροσώπους των σωματείων, προκειμένου να καταρτιστεί πρόγραμμα για το πώς θα χρησιμοποιούνται οι πισίνες στη Ν. Ιωνία, το οποίο θα ενεργοποιείται κάθε φορά που θα παρουσιάζεται πρόβλημα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου