ΤΟΠΙΚΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Κατέθεσε ο 15χρονος από τη δομή στον Βόλο – Θα κληθεί εκ νέου

κιβωτός-του-κόσμου-κατέθεσε-ο-15χρονος-854800

Μια νέα κατάθεση από έναν ανήλικο φιλοξενούμενο στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στο Βόλο ήρθε να προστεθεί στο παζλ των καταγγελιών για κακοποιήσεις και ασέλγειες από τον πατέρα Αντώνιο.

Ο 15χρονος, ο οποίος είναι μαθητής της Α’ Γυμνασίου περιγράφεται στην κατάθεση που έδωσε ο 19χρονος στις 16 Νοεμβρίου και είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει η μεγάλη έρευνα για τη ΜΚΟ.

Χαρακτηριστικά, στην τελευταία σελίδα της κατάθεσής του, ο 19χρονος ανέφερε «τον Αύγουστο που μας πέρασε, μιλώντας τηλεφωνικά με μια τραπεζοκόμο στο Βόλο μου είπε ότι ο πάτερας Αντώνιου κλείνεται με τις ώρες στο δωμάτιό του με ένα παιδί ο οποίος είναι τώρα στην Α’ Γυμνασίου. Επειδή ξέρω τον πατέρα Αντώνιο, είμαι σίγουρος ότι του κάνει τα ίδια».

Οι δύο Εισαγγελείς του Ανηλίκων προσέγγισαν τον μαθητή και το Σάββατο που μας πέρασε, κλιμάκιο παρουσία ειδικών παιδοψυχολόγων μετέβη στο Βόλο, όπου πήρε κατάθεση από τον 15χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, o μαθητής ήταν φοβισμένος, δεν ήθελε να πει πολλά και η κατάθεση -όπως χαρακτηριστικά λένε- ήταν «light».

Και αυτό γιατί δεν ήθελαν να πιέσουν περισσότερο το παιδί που έδειχνε να ντρέπεται και να είναι φοβισμένο, ενώ απέφευγε να πει με λεπτομέρειες ποια ακριβώς ήταν η σχέση του με τον πατέρα Αντώνιο και τι έκαναν τις ώρες βρίσκονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες του δωματίου του. Η κατάθεση αξιολογείται από τους Εισαγγελείς και θεωρείται πολύ πιθανό το Κλιμάκιο να επισκεφθεί εκ νέου τη δομή του Βόλου προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση ο 15χρονος μόλις αυτός βρεθεί σε ήρεμη ψυχολογική κατάσταση.

Την ίδια ώρα, η Εισαγγελία που χειρίζεται την υπόθεση έδωσε εντολή στην ασφάλεια Βόλου να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα για το κλουβί και τις κακοποιήσεις στη συγκεκριμένη δομή της Θεσσαλίας. Έτσι, όλοι όσοι κατήγγειλαν κακοποιήσεις θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις στην Ασφάλεια Βόλου και στη συνέχεια ο φάκελος θα διαβιβασθεί στην Εισαγγελία.

Τι είχε πει στην κατάθεσή του ο 19χρονος

Υπενθυμίζεται ότι στις 21/11 το «ΘΕΜΑ» αποκάλυψε όλη την καταγγελία του 19χρονου που δόθηκε στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με τα όσα είπε, ο άνθρωπος που τον εκβίαζε για να εκτονώνει πάνω του αρρωστημένα ένστικτα και όσα ερεβώδη φώλιαζαν στο μυαλό του, εκμεταλλευόταν τον φόβο του και την ανάγκη για να ζήσουν ο ίδιος, η άρρωστη μητέρα και ο αδερφός του.

Ήταν τότε ο 19χρονος ο οποίος έκανε για πρώτη φορά αναφορά στον 15χρονο με τον οποίο ο πατέρας Αντώνιος αναφέρεται να κλεινόταν μαζί του σε ένα δωμάτιο.

«Θεωρώ ότι ο πατήρ Αντώνιος είναι παιδόφιλος, αφού παρενοχλούσε εμένα που ήμουν 16,5 και το άλλο το παιδί που ήταν 15,5 ετών. Επίσης, μιλώντας τηλεφωνικά με μία κυρία, πρώην παιδαγωγό της δομής στην Καλαμάτα, στην οποία και είπα για την παρενόχληση από τον πατέρα, μου είπε ότι κάτι είχε υποψιαστεί για μένα, καθώς έβλεπε ότι κλεινόμασταν πολλές φορές το δωμάτιό του με τον πατέρα Αντώνιο. Ακόμη, τον Αύγουστο που μας πέρασε, μιλώντας τηλεφωνικά με μια άλλη κυρία η οποία είναι (σ.σ.: αναφέρει την ιδιότητά της) στον Βόλο, μου είπε ότι ο πατήρ Αντώνιος κλείνεται με τις ώρες στο δωμάτιό του με ένα παιδί, ο οποίος είναι τώρα στην Α’ Γυμνασίου. Επειδή τον ξέρω τον πατέρα Αντώνιο, είμαι σίγουρος ότι του κάνει τα ίδια».

Πηγή: protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου