ΤΟΠΙΚΑ

Viral ο ασυνήθιστος τάφος σε νεκροταφείο του Βόλου

viral-ο-ασυνήθιστος-τάφος-σε-νεκροταφείο-τ-854760

Τα νεκροταφεία κρύβουν ανθρώπινες και πολλές φορές δυσάρεστες ιστορίες αυτών που έχουν φύγει από τη ζωή αλλά και των δικών τους, που θέλουν να τους τιμήσουν με κάποιο τρόπο. Στον Βόλο συμβαίνει μια πρωτότυπη ιστορία. Φιλοξενείται ένας περίεργος τάφος, που αποτελείται από μαρμάρινο τραπέζι και καρέκλες.

Την ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτόν, την κατέγραψε η αρχαιολόγος Βασιλεία Γιασιράν στο «Ιστορίες ζωής και θανάτου στο νεκροταφείο του Βόλου» και την επανέφερε στη δημοσιότητα ένας χρήστης του Twitter με ένα thread, το οποίο αξίζει να διαβάσει κανείς.

Η τραγική ιστορία μιας οικογένειας

Εξιστορεί πως οι τρεις καρέκλες είναι αφιερωμένες στα τρία παιδιά της οικογένειας που έχασαν την ζωή τους από την φυματίωση και πως ο λόγος αυτός «κρύφτηκε» πίσω από ένα θρύλο για το σαμιαμίδι που έπεσε μέσα στο γάλα τους, με αποτέλεσμα να πάθουν δηλητηρίαση.

Το μνημείο ήταν αρχικά στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, αλλά το 1922 η μητέρα της οικογένειας, Περσεφόνη ζήτησε να μεταφερθεί στον Βόλο που ζούσε με τις δύο κόρες της, κάνοντας δωρεά μισού εκατομμυρίου δραχμών στο νοσοκομείο της περιοχής για να αντιμετωπιστεί η αρρώστια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου