ΤΟΠΙΚΑ

Σύστημα πυρασφάλειας από τους κατοίκους των Σταγιατών

σύστημα-πυρασφάλειας-από-τους-κατοίκ-854375

Σύστημα πυρασφάλειας μετά τις υποδείξεις εκπροσώπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατάφεραν να οργανώσουν οι κάτοικοι των Σταγιατών. Την Κυριακή 31 Ιουλίου το παρουσίασαν σε πλήθος κατοίκων καθώς επίσης και τα σημεία όπου τοποθετήθηκαν οι παλετοδεξαμενές. Παράλληλα, ο πολιτιστικός σύλλογος Σταγιατών “η Κρύα Βρύση” προμηθεύτηκε αντλίες και μάνικες για την άμεση κατάσβεση.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται η δράση του συλλόγου στην κάτωθεν ανακοίνωση:

«Με τις πυρκαγιές να είναι όλο και πιο συχνό φαινόμενο, ο πολιτιστικός σύλλογος Σταγιατών “η Κρύα Βρύση”, κάλεσε εκπρόσωπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, με σκοπό να ενημερωθούν οι κάτοικοι για θέματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας.

Η πρόσκληση της υπηρεσίας έγινε όταν την Τσικνοπέμπτη ξέσπασε πυρκαγιά στα όρια του οικισμού, την οποία αντιμετώπισε η πυροσβεστική με την συνδρομή των κατοίκων και έγιναν ορατά κάποια προβλήματα σχετικά με την πυρασφάλεια στην περιοχή μας. Στην επίσκεψη της υπηρεσίας στις 9 Απριλίου, συζητήσαμε για την πυρασφάλεια και πυροπροστασία αλλά και για τα μειονεκτήματα της περιοχής μας τόσο από την άποψη έλλειψης υποδομών όσο και από τις δυσκολίες του τοπίου.

Η ύπαρξη μόνο μιας διόδου διαφυγής από τις Σταγιάτες, σε περίπτωση ανάγκης αλλά και οι συνθήκες έλλειψης υποδομής πυροπροστασίας στο χωριό, καθιστούν αναγκαία την αυτοργάνωση των κατοίκων και σε αυτόν τον τομέα. Ως εκ τούτου, την Κυριακή 31 Ιουλίου, παρουσιάστηκε σε πλήθος κατοίκων το σύστημα πυρασφάλειας, όπως οργανώθηκε από τους Σταγιατιώτες/ισσες. Σε σημεία περιμετρικά και εντός του οικισμού τοποθετήσαμε παλετοδεξαμενές έτοιμες προς χρήση τόσο από την πυροσβεστική υπηρεσία όσο και από τους κατοίκους. Παράλληλα προμηθευτήκαμε αντλίες και μάνικες οι οποίες μπορούν να λειτουργούν είτε απευθείας από τις κατά τόπους δεξαμενές, σε περίπτωση που η πυρκαγιά είναι στα όρια ή εντός του οικισμού, είτε πάνω σε όχημα με δεξαμενή, σε περίπτωση που χρειαστεί νερό σε πιο μακρινή περιοχή. Όλα τα παραπάνω έγιναν δυνατά με την οικονομική και υλική βοήθεια των κατοίκων των Σταγιατών, ο οποίοι για ακόμα μια φορά αυτοργανώνονται για την περιοχή και τον τόπο μας. Ευχόμαστε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί το δίκτυο πυρασφάλειας, αλλά σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε έτοιμες και έτοιμοι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου