ΤΟΠΙΚΑ

Κινητοποίηση στο Αχιλλοπούλειο, αλλά…

κινητοποίηση-στο-αχιλλοπούλειο-αλλά-854189

Σε σύνολο 208 γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου, μόλις ένας συμμετείχε χθες επίσημα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Αχιλλοπούλειου, στην 24ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για την υγεία και τις αλλαγές, που επέρχονται.

Μολονότι ο κλάδος των γιατρών του ΕΣΥ διατυπώνει σοβαρές ενστάσεις για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, επισημαίνοντας ότι «ξεπουλιέται η δημόσια δωρεάν υγεία», στην απεργία συμμετείχε μόνο ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ Νίκος Χαυτούρας, ενώ κανένας εργαζόμενος σε σύνολο 770 -νοσηλευτικό προσωπικό 479 και λοιποί εργαζόμενοι 291- δεν συμμετείχε στην 4ωρη στάση εργασίας που είχε για χθες προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ.

Το ίδιο σκηνικό της ελάχιστης συμμετοχής γιατρών και νοσηλευτών καταγράφηκε χθες και έξω από το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου, με βασικό αίτημα την απόσυρσή του.

Εκτός από ελάχιστους γιατρούς και εργαζόμενους, η κινητοποίηση βασίστηκε στους εκπροσώπους κομμάτων της αντιπολίτευσης και συλλογικοτήτων και ταξικών συνδικάτων.

Οι διαδηλωτές ανήρτησαν πανό στην είσοδο του Νοσοκομείου από την πλευρά της οδού Κασσαβέτη, ζητώντας να στελεχωθεί η δευτεροβάθμια περίθαλψη με μόνιμο προσωπικό, να δοθούν μεγαλύτεροι μισθοί στους γιατρούς για να παραμείνουν στις θέσεις τους.

«Η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ ήταν σχέδιο της σημερινής κυβέρνησης πριν από την πανδημία. Επειδή ωστόσο προέκυψε ο κορονοϊός, ο σχεδιασμός παραπέμφθηκε για αργότερα. Αντί το κράτος να προχωρήσει σε γενναίες προσλήψεις και να αμείβει καλά τους γιατρούς, με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο διαλύει το ΕΣΥ», κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Μαγνησίας Νίκος Χαυτούρας, ενώ ο πρόεδρος του Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ Φίλιππος Κωνσταντινίδης, που συμμετείχε εις ένδειξη συμπαράστασης, κάλεσε την Πολιτεία να στηρίξει τις δημόσιες δομές, διότι αποτελούν τους πυλώνες πάνω στους οποίους βασίζεται η δημόσια υγεία, όπως είπε.

Εναντίον του νομοσχεδίου ξιφούλκησε ο γενικός γραμματέας της ΕΙΝΚΥΜ Γιώργος Ρήγας αναρωτώμενος πώς οι γιατροί θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στο έργο τους εξουθενωμένοι εξαιτίας των πολλών εφημεριών, ενώ το μέλος του ΔΣ της Ενωσης Παύλος Μαλινδρέτος επέκρινε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, λέγοντας ότι «κατέθεσε ένα νομοσχέδιο δίχως να γνωρίζει ότι είναι ανεφάρμοστα στα νοσοκομεία της επαρχίας τα όσα προβλέπει».

Στήριξη στον αγώνα των γιατρών εξέφρασε εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου η γενική γραμματέας του ΔΣ Ειρήνη Καρακασίλη, τονίζοντας πως το νομοσχέδιο «υποβαθμίζει την παροχή υγείας στους ασθενείς και στρέφει τον κόσμο στον ιδιωτικό τομέα».

Τη στήριξή τους στον αγώνα γιατρών και νοσηλευτών εξέφρασαν επίσης οι συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας, η πρόεδρος των Φίλων του Νοσοκομείου Γεωργία Σταγάκη και το ΔΣ του Συλλόγου Μελών ΕΔΙΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου