ΤΟΠΙΚΑ

Απόψε η φαντασμαγορική βραδιά

απόψε-η-φαντασμαγορική-βραδιά-854172

Απόψε θα γίνει τελικά η φαντασμαγορική βραδιά για τη φωταγώγηση της πόλης, με επίσημο προσκεκλημένο τον Αντώνη Ρέμο. Η φωταγώγηση ήταν προγραμματισμένη για χθες, πλην όμως ο καιρός τα… μούσκεψε και επέβαλε την αναβολή της μεγάλης εκδήλωσης, η οποία πάντως δεν χάνει από τη λάμψη της.

Νωρίς το μεσημέρι, ενώ όλοι οι συντελεστές παρακολουθούσαν με αγωνία τις διαθέσεις του καιρού, από τον Δήμο Βόλου ανακοινώθηκε ότι «λόγω των δυσμενών προγνώσεων της ΕΜΥ για τις καιρικές συνθήκες (βροχόπτωση), που θα επικρατούσαν το βράδυ στην πόλη του Βόλου, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την τελετή φωταγώγησης της πόλης με προσκεκλημένο τον Αντώνη Ρέμο, στην παραλία και το Εκθεσιακό, αναβάλλονται για μια ημέρα».

Ετσι λοιπόν, το ραντεβού ανανεώνεται για απόψε, στις επτά το απόγευμα, στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το κτίριο «Παπαστράτος», με φόντο τη φωτισμένη Αργώ.

Η έναρξη για τη φετινή γιορτή θα γίνει με επίσημο προσκεκλημένο τον μοναδικό Αντώνη Ρέμο, τον οποίο θα συνοδεύσουν μουσικά η Συμφωνική Ορχήστρα και οι Χορωδίες του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

Το πρώτο μέρος του καλλιτεχνικού προγράμματος αποτελείται από γιορτινές μελωδίες και κομμάτια από το ρεπερτόριο της rock όπερας, έως κλασικές rock επιτυχίες και συμπράττουν η Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου σε πλήρη ανάπτυξη και μουσικοί rock μπάντας, ενώ παράλληλα κινούνται και οι τραγουδιστές – συνεργάζονται μουσικά, η σοπράνο Σύλβια Τσιμπανάκου και ο Απόστολος Μόσιος ως εκπρόσωπος της ροκ σκηνής, με τη συμμετοχή 90 μελών των Χορωδιών του Δημοτικού Ωδείου και χορευτές Σχολών της πόλης, για να προετοιμάσουν το κοινό να υποδεχθεί τον μοναδικό Αντώνη Ρέμο! Ο Αντώνης Ρέμος θα ανέβει στη σκηνή και θα ερμηνεύσει μεγάλες του επιτυχίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου σε ένα live πρόγραμμα, το οποίο θα μεταδίδεται και από οθόνες τοποθετημένες κατά μήκος της παραλίας του Βόλου, ενώ στη συνέχεια με τον δήμαρχο της πόλης Αχιλλέα Μπέο θα πατήσουν το «μαγικό κουμπί» για να φωταγωγηθεί η πόλη και να στολιστεί ο ουρανός με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.

Τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Βόλου διευθύνει ο μαέστρος της Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς, την επιμέλεια του μουσικού προγράμματος έχει ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Ανδρέας Μιμαίος, υπεύθυνη χορωδιών η Σύλβια Τσιμπανάκου και οι ενορχηστρώσεις του συνόλου των μουσικών κομματιών είναι του Θεόδωρου Λεμπέση. Τραγουδούν οι Απόστολος Μόσιος και Σύλβια Τσιμπανάκου. Τον εντυπωσιακό περίπατο επί της οδού Δημητριάδος με τις παραδοσιακές άμαξες του Βόλου συνοδεύει η Φιλαρμονική Ορχήστρα με τον μαέστρο της Βασίλη Τασούδη.

Σε κομμάτια που αποδίδει η Συμφωνική Ορχήστρα συμπράττουν και χορευτικές ομάδες της Σχολής Χορού Break A Move, Dance Studio και Apparatus Circus lab, με χορογράφους (αλφαβητική σειρά) τους: Νικολέτα Δεφαράνα, Νίκολα Κρίτσλοου, Αγγελική Μέλη, Ραφαέλα Μηνά, Μαρίνα Μιχαηλίδου, Κωνσταντίνο Πανόπουλο, Σόνια Παπασίκα, Κατερίνα Σαρρή.

Οι στολές των Δημοτικών Χορωδιών και τα κοστούμια των χορευτών σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από τον Κωνσταντίνο Μαγαλιό και τους συνεργάτες του.

Η συμμετοχή των τοπικών καλλιτεχνών ξεπερνά στη φετινή εκδήλωση κάθε προηγούμενο, τα μέλη των Χορωδιών είναι περισσότερα από 90 άτομα, οι μουσικοί περισσότεροι από 60, οι χορευτές ξεπερνούν τους 100 και επί σκηνής θα συναντηθούν καλλιτεχνικά περισσότεροι από 250 Βολιώτες.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τηλεοπτικούς σταθμούς της Θεσσαλίας, διαδικτυακά και δορυφορικά.

Σημειώνεται ότι σε κάθε δράση του Δήμου Βόλου τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας, τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ακολουθούνται πιστά τα όσα ορίζονται στο σύνολο της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας, που αφορά στην πανδημία. Για τις πρόβες των σχημάτων μουσικής και χορού που πραγματοποιούνται για την προετοιμασία της τελετής, ακολουθούνται όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας. Ανάλογοι έλεγχοι θα διενεργηθούν και για το προσωπικό του Δήμου Βόλου, καθώς και για το πολυάριθμο τεχνικό προσωπικό ήχου και εικόνας, που θα υποστηρίξει τις γενικές δοκιμές και την εκδήλωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου